Як нардепи з Волині голосували за закон про заборону УПЦ «МП»

Вівторок, 20 серпня 2024, 18:39

Верховна Рада України сьогодні ухвалила в цілому законопроєкт №8371 щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій. Або ж, як його прозвали у народі, про заборону УПЦ «МП». З нардепів, які представляють Волинь у Раді, за нього не проголосували двоє – Ігор Палиця та Степан Івахів. 

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Зауважимо, що Волинську область у раді представляють шість депутатів:

  1. Валерій Стернійчук – «Слуга Народу»;
  2. Вячеслав Рубльов – «Слуга Народу»;
  3. Ігор Палиця – «За майбутнє»;
  4. Ігор Гузь – «За майбутнє»;
  5. Ірина Констанкевич – «За майбутнє»;
  6. Степан Івахів – «За майбутнє».

Проте підтримали законопроєкт лише чотири з шести обранців. Зокрема, Івахів та Палиця на засідання не прийшли та за проєкт закону про заборону УПЦ «МП» не голосували. Решта представників Волині тисли кнопку «за».

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» інформувала: у 2024 році десять народних депутатів України жодного разу не проголосували на засіданнях Верховної Ради.

Серед них: Олександр Дубінський (знаходиться в СІЗО), Нестор Шуфрич (перебуває під вартою), Олександр Пономарьов (підозрюється в держзраді), Ярослав Дубневич (перебуває в міжнародному розшуку), Степан Івахів, Анжеліка Лабунська, Анастасія Ляшенко, Ігор Палиця, Федір Христенко, Сергій Шахов.

Наприклад, Ігор Палиця свою відсутність у стінах Ради коментував так:

«Після початку війни був внесений законопроєкт про заборону членам ОПЗЖ ходити на засідання Верховної Ради. Я сказав, що поки цей закон не пройде хоча б у регламентний комітет і не буде винесений на голосування в зал, я не буду знаходитися під однією стелею з колишніми членами ОПЗЖ», – пояснював свої прогули нардеп журналістам Bihus.info.

Що ж до інших нардепів, то не підтримали законопроєкт – 29 обранців, утримались – 4, а не голосували – 24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: