Поділитись:

«Майже як в ресторані»: як готують для волинських прикордонників (відео)

Вівторок, 20 серпня 2024, 18:10
«Майже як в ресторані»: як готують для волинських прикордонників (відео)

Прикордонники Вацик та Вадим щодня готують їжу для пів сотні бійців.

Про це повідомили у пресслужбі Волинського прикордонного загону.

«Нас кухарів у нашому підрозділі, протитанковій заставі, двоє – я і Вадим. Наша кухня – українська, ми намагаємося, щоб було смачно. Досвід у мене з дитинства. Професію я здобув в армії, закінчив школу кухарів, в армії я теж був кухарем», – каже кухар на псевдо Вацик.

Вацик родом з Хмельницького, мобілізувався до лав прикордонників Волинського загону після повномасштабного вторгнення. Зараз він знаходиться разом з підрозділом в зоні бойових дій на Харківщині.

«Зазвичай харчі нам підвозять, але про всяк випадок у нас є запас продуктів. На обід сьогодні рисовий суп з м’ясом, макарони з підливою та смаженою печінкою. На вечерю будемо готувати картоплю по-селянськи зі шкварками. Із сезонного – балуємо хлопців і кукурудзою, і кавунами, і різними фруктами», – говорить Вацик.

Робочий день у кухарів розпочинається о п’ятій тридцять ранку і триває до двадцятої-двадцять першої години. Готувати доводиться у польових умовах, за будь-якої погоди, не рідко експериментуючи, та страви завжди виходять по-домашньому смачними.

Головне для хлопців – це гаряче харчування, адже, виконуючи бойові задачі, їм часто доводиться харчуватися сухим пайком.

На запитання «Чи смачно готують кухарі?» бійці відповідають: «Дуже смачно, майже як в ресторані».

«Якщо вони скажуть, що не смачно – вечерю не отримають», - жартує Вацик.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів