Поділитись:

Достовірність паперових повісток можна буде перевірити у «Резерв+», – Міноборони

Вівторок, 20 серпня 2024, 16:04
Достовірність паперових повісток можна буде перевірити у «Резерв+», – Міноборони

У Міноборони запевнили, що надсилати електронні повістки через «Резерв+» наразі не планують, однак користувачі зможуть перевіряти у застосунку достовірність паперових повісток.

Це в ефірі телемарафону підтвердила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, пише Інформатор Калуш з посиланням на «Судово-юридичну газету».

«За зверненням Генерального штабу, а саме командування Сухопутних військ, ми реалізуємо функцію створення оповіщень нового зразку. Для зручності перевірки наших військовозобов’язаних, резервістів і призовників (на повістку) буде наноситися QR-код, який можна буде просканувати “Резерв+”. Щоб кожний користувач був впевнений в тому, що оповіщення, яке йому надходить, достовірне», – пояснила Черногоренко.

Заступниця міністра зазначила, що це нововведення зробить паперові повістки «більш цивілізованими» та допоможе уникнути підробок.

Найближчим часом планують також запустити функцію повторного оновлення даних, що дає можливість користувачам підтримувати актуальну інформацію про себе у реєстрі військовозобов’язаних, а також виправляти помилки, якщо такі були допущені під час первинного оновлення даних.

Далі у відомстві планують запустити онлайн-рекрутинг, автоматичні відстрочки та постановку на облік. Наразі «Резерв+» вже має понад 3 мільйони користувачів.

Нагадаємо: у Волинській області військовозобов’язаним вже надсилають повістки рекомендованим листом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів