Скільки на Світязі заробляють продавці легендарних пончиків (фото)

Вівторок, 20 серпня 2024, 14:02

Відпочинок на Світязі не обходиться без частування місцевим традиційним десертом – пончиком. Проте не усі задумуються, яка це нелегка праця.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» поспілкувалися із продавчинею світязького смаколика та дізналися, скільки за день можна заробити такою нелегкою працею.

Пані Олена розповіла: працювати доводиться цілий день. Легше, коли відпочивальників не так багато, але від цього менший і заробіток. Коли ж людей більше, то і праця виснажливіша.

Наприклад, у неділю, 18 серпня, на світязькому пляжі людно, тому й двоколісний друг Олени завішаний сумками із пончиками, кукурудзою та трубочками зі згущеним молоком.

«Звичайно так ходити важко, але сьогодні людей побільшало, то мушу. Як туристів багато, то і працюю більше», – каже жінка.

centerСвітязький пончик

Вона зазначила, що зазвичай готує близько 80-100 десертів на день. У дні, коли людей більше, на кухні доводиться проводити більше часу. Продавала вона пончики по 40 гривень. Підрахувавши, виходить, що в день можна заробити 3 200-4 000 тисяч гривень.

Але такі заробітки, зі слів жінки, не постійні. На початку сезону, коли людей не так багато, то і відповідно сума менша. Але у розпал літа можна заробити й більше. Все залежить від того, скільки десертів зробиш та як швидко їх продаси. Разом з тим не варто й забувати про продукти, які необхідно придбати. Бо ж це левова частка витрат, які лягають на плечі місцевих виробників.

centerЦіни на пончики біля одного з пляжів
 

У деяких людей це стало навіть своєрідним сімейним бізнесом, над яким трудяться усі члени родини. Так, наприклад, одна з дівчат, що продавала смаколики каже: торгує поки мама смажить ще одну партію пончиків. Коли товар закінчився, дівчині привозять інший. Сиділа вона під великою парасолею, тому на спеку не сильно скаржиться. Й зізнається: це непоганий спосіб літнього підробітку для підлітків.

Нагадаємо: на Світязі впали ціни на традиційні смаколики, якщо на початку серпня за один пончик просили 50 гривень, то зараз ціна на нього становить 35-40 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: