Поділитись:

Воїн волинської «сотки» розповів про «богиню української артилерії»

Неділя, 18 серпня 2024, 15:10
Воїн волинської «сотки» розповів про «богиню української артилерії»

У лавах волинської «Сталевої Сотки» служить Сергій, який родом із Житомира. У 2010 році він закінчив військову кафедру за програмою підготовки офіцерів запасу та отримав первинне офіцерське звання, попередньо пройшовши практику в одній із механізованих бригад.  

У 2022 році після початку повномасштабного вторгнення отримав повістку та без вагань став до лав Збройних сил України, – йдеться на фейсбук-сторінці 100 ОМБр.

Нині Сергій очолює підрозділ, завданням якого є прикриття піхотинців, знищення ворожої техніки та особового складу. Бойові побратими позаочі називають їх «Богами війни». Звісно, йдеться про артилерійську батарею артилерійського дивізіону 100 ОМБр. Основним знаряддям успішного виконання бойових завдань у нашого героя та його колег є богиня української артилерії – самохідна артилерійська установка 2С22 «Богдана».

«Найголовніше в моїй роботі – зберегти життя особового складу. На це впливає чимало факторів: швидкість відпрацювання по цілі, стеження за небом для виявлення ворожих дронів, своєчасне віддання наказів і, звичайно, мобільність», – розповів про особливості роботи Сергій.

«Завжди перші. Завжди в ціль» – так офіцер описує свій бойовий колектив і одразу ж додає, що запорука успіху підрозділу, який він очолює, полягає в людях, які мають одну на всіх спільну мету – ПЕРЕМОГУ.

«Мої хлопці – це професіонали, які розуміють один одного з півслова. Кожен з них за час повномасштабного вторгнення здобув чималий бойовий досвід служби в артилерії», – говорить молодий командир.

Разом із тим Сергій не розуміє чоловіків, які за будь-яку ціну намагаються уникнути служби в армії.

«На мою думку, ховатися безглуздо, адже війна торкнеться кожного. Краще самотужки обрати підрозділ, який тобі до душі, та допомагати будувати шлях до Перемоги», – поділився думками Сергій.

Після війни наш герой планує повернутися до рідної домівки, де на нього з нетерпінням чекає мама, та під мирним українським небом збудувати сім’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів