Поділитись:

Помер легендарний французький актор Ален Делон

Неділя, 18 серпня 2024, 09:41
Помер легендарний французький актор Ален Делон

У віці 88 років помер легендарний французький актор Ален Делон. Це сталося 18 серпня.

Про це пише Суспільне, посилаючись на AFP та Le Figaro.

Зазначається, що актор «пішов із життя у своєму будинку у французькій комуні Душі в оточенні дітей та сім'ї».

Ален Делон – французький актор, продюсер, сценарист і режисер. Найбільшого визнання здобув завдяки своїй участі у фільмах «На яскравому сонці», «Леопард», «Чорний тюльпан».

Делон з першого дня повномасштабного вторгнення росії багато висловлювався на підтримку України.

У 2022 році Ален Делон брав участь в інтерв'ю з президентом Володимиром Зеленським та цитував українського поета Тараса Шевченка під час телевізійної програми.

Як відомо,Володимир Зеленський нагородив Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною».

Що було в останні роки життя з Аленом Делоном

Його стан здоров'я погіршився після перенесеного інсульту у 2019 році. У липні 2023 року правоохоронці помітили, що він фізично ослаблений і йому важко формулювати думку. Потім його оглянув лікар і відзначив в актора «стан фізичного та психологічного виснаження».

В оцінці лікарів, яка потрапила до журналістів, ідеться, що в період між 13 вересня та 4 жовтня 2023 року в Алена Делона спостерігали «суїцидальні ідеї» та психологічне виснаження.

Ален Делон тоді сказав: «Я хочу померти, життя закінчилося». Ця заява поширилася в медіа.

Троє дітей Алена Делона тоді подавали позов проти партнерки за імовірне насильство над актором та зловживання слабкістю Делона. Слідство не знайшло доказів насильства.

3 січня 2024 року Ентоні Делон звинуватив свою сестру Анушку в тому, що вона наразила батька на небезпеку, адже не говорила про його стан. Як ідеться у виданні France info, Ентоні заявляв:

«Моя сестра ніколи не повідомляла нам з братом, що між 2019 і 2022 роками батько пройшов п'ять когнітивних тестів під час візитів до клініки у Швейцарії, і жоден з них він не пройшов», – зазначив він.

4 січня Делон відреагував на слова сина. Адвокат актора Крістоф Аєла сказав, що Делон подасть скаргу на Ентоні за наклеп. Делон був «надзвичайно шокований повідомленнями у ЗМІ» після інтерв'ю, яке дав Ентоні Делон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів