У Луцьку чоловіка оштрафували, бо пив і курив на зупинці (відео)

Субота, 17 серпня 2024, 14:44

У Луцьку оштрафували чоловіка, який пив і курив на зупинці громадського транспорту.

Відео опублікували на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

У Луцьку на зупинці громадського транспорту помітили нетверезого чоловіка, який курив сигарету і пив слабоалкогольний напій.

Правоохоронці відреагували на порушника та пояснили йому, що така поведінка є неприпустимою і передбачає адміністративне покарання.

Волинянам нагадують: куріння та розпивання алкогольних чи слабоалкогольних напоїв у громадських місцях – це адміністративне правопорушення, яке передбачає покарання:

  • згідно зі ст. 175-1 КУпАП, куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідальної сільської, селищної, міської ради, тягне за собою попередження або накладення штрафу від 51 грн до 170 грн;
  • повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, тягне за собою накладення штрафу від 170 до 340 грн. Згідно зі ст. 178 КУпАП, за вчинення таких дій передбачено відповідальність у вигляді попередження чи накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • ті самі дії, вчинені повторно протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях або появу в громадських місцях у п’яному вигляді, тягнуть за собою накладення штрафу від шести до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до тридцяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Громадян закликають бути законослухняними та не ображати людську гідність і громадську мораль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: