Юрій Погуляйко розповів, як Волинь готується до зими (фото)

Субота, 17 серпня 2024, 14:08

Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко долучився до брифінгу Офісу Президента щодо забезпечення потреб енергетичного сектору України та підготовки до осінньо-зимового періоду 2024-2025 року.

Про це очільник Волинської ОВА повідомив у фейсбуці.

Юрій Погуляйко зі своїми заступниками Тарасом Шкітером та Сергієм Мовенком, а також Луцьким міським головою Ігорем Поліщуком долучився до наради у режимі відеоконференції, яку провів заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

Також дистанційно у ній взяли участь представники іноземних дипломатичних місій і міжнародних організацій.

 

Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що ключовим пріоритетом для сталого проходження опалювального сезону є розбудова розподіленої генерації електричної енергії, що в умовах воєнного стану дасть можливість забезпечити енергетичну безпеку.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що за наявності необхідного фінансування та проведення відповідних ремонтних робіт до кінця року можливо відновити ще майже 3 ГВт генерації електроенергії.

«На Волині тривають поточні та капітальні ремонтні роботи на об’єктах теплопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства. Всі види робіт, які забезпечують безперебійне постачання послуг, планується завершити до жовтня цього року. Водночас заклади освіти передбачаємо підготувати до опалювального сезону до 1 вересня», – повідомив Юрій Погуляйко.

На найважливіших об’єктах життєдіяльності області, зі слів очільника ОВА, встановлено понад 340 генераторів. Усі заклади охорони здоров’я Волині забезпечені джерелами резервного живлення.

Крім того, в області встановлені та функціонують три когенераційні установки. До кінця 2024 року планується ввести в експлуатацію таке обладнання ще в одному місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: