На Ківерцівщині самець козулі оговтується від «лицарського поєдинку» (фото)

П'ятниця, 16 серпня 2024, 21:11

На Ківерцівщині єгері лікують та відгодовують пораненого самця козулі європейської, який постраждав під час «лицарського турніру» за увагу самки.

Про це розповіли у фейсбуці Поліського лісового офісу.

«Тварина постраждала у «лицарському турнірі» за увагу самки. Далеко не всі історії про любов мають happy end», – зазначають у дописі.

 

Також працівники лісового офісу кажуть, що не варто забирати диких звірів з лісу – ні маленьких, ні дорослих. Але це окремий випадок, адже тваринка поранена і без допомоги може загинути.

«Такі історії в цей період трапляються, тому що з початку серпня самці перебувають у стані постійного збудження та втрачають обачність. Тварини майже перестають харчуватись, їхня вага стає критично малою. Багато сил витрачають, аби помітити територію. Між суперниками виникають справжні бійки, які нерідко закінчуються травмами», – розповідають у повідомленні.

Після такого поєдинку, три дні тому, єгері Ківерцівського лісництва філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП "Ліси України" натрапили у лісі на знесиленого самця козулі, який навіть не мав сил підвестися.

 

Кілька днів Ваську, саме так назвали тваринку Олександр Хитрик та Михайло Кадик, лікували та поїли молоком. Зараз самець козулі проходить реабілітацію в одному із вольєрів філії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: