У Горохові хочуть заборонити УПЦ МП: депутати звернулися до Верховної ради

П'ятниця, 16 серпня 2024, 17:33

Депутати Горохівської міської ради вимагають від керівництва Верховної Ради негайно припинити діяльність російської православної церкви.

Звернення опублікували на сторінці міськради.

Як зазначають депутати, немає жодних обґрунтованих аргументів, щоб і надалі відтягувати голосування цього доленосного законопроєкту. Адже йдеться про питання національної безпеки, яка в нинішній ситуації більше не терпить зволікання.

«Законопроєкт 8371 не спрямований на обмеження релігійної свободи українських громадян. Він має зовсім іншу мету – унеможливити діяльність релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться в державі, яка здійснює збройну агресію проти нашої держави. Він не загрожує і не може загрожувати жодній з українських релігійних громад. Окрім тих, які називаючи себе українськими, насправді залишаються частиною російської православної церкви та використовуються як інструмент в руках агресора. Проте і їм, відповідно до законопроєкту, достатньо розірвати зв’язок з Москвою, щоб їх не торкнулися жодні передбачені законопроєктом обмеження», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, уряд у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: