Поділитись:

У Горохові хочуть заборонити УПЦ МП: депутати звернулися до Верховної ради

П'ятниця, 16 серпня 2024, 17:33
Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Депутати Горохівської міської ради вимагають від керівництва Верховної Ради негайно припинити діяльність російської православної церкви.

Звернення опублікували на сторінці міськради.

Як зазначають депутати, немає жодних обґрунтованих аргументів, щоб і надалі відтягувати голосування цього доленосного законопроєкту. Адже йдеться про питання національної безпеки, яка в нинішній ситуації більше не терпить зволікання.

«Законопроєкт 8371 не спрямований на обмеження релігійної свободи українських громадян. Він має зовсім іншу мету – унеможливити діяльність релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться в державі, яка здійснює збройну агресію проти нашої держави. Він не загрожує і не може загрожувати жодній з українських релігійних громад. Окрім тих, які називаючи себе українськими, насправді залишаються частиною російської православної церкви та використовуються як інструмент в руках агресора. Проте і їм, відповідно до законопроєкту, достатньо розірвати зв’язок з Москвою, щоб їх не торкнулися жодні передбачені законопроєктом обмеження», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, уряд у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів