На Рівненщині ТЦК і поліція шукали «ухилянта» в будинку зниклого безвісти бійця

П'ятниця, 16 серпня 2024, 16:45

У Рівненській області рідні зниклого безвісти бійця звинувачують поліцію в тому, що вони без дозволу зайшли на приватну власність, у поліції кажуть, що деталі встановить перевірка.

Про це пишуть «Рівненські новини».

Випадок стався у п'ятницю, 16 серпня, у місті Дубно. Працівник поліції вдерся до помешкання родини зниклого безвісти бійця і влаштував там обшук без дозволу господарів та відповідних документів, інформує ТСН з посиланням на слова рідних бійця.

Вранці поліцейські та ТЦК приїхали до приватного будинку. І якщо працівники ТЦК поводилися коректно, то працівник поліції – навпаки.

За словами господарів, проникнувши на приватне подвір’я з іншого боку, без дозволу та відповідних документів, він влаштував огляд в господарських будівлях. Свої дії поліцейський мотивував тим, що нібито шукає ухилянта – рідного брата зниклого безвісти. Пояснення матері, що другий її син оновив дані і має офіційне право на відстрочку від мобілізації (як батько трьох дітей і рідний брат зниклого безвісти), правоохоронець проігнорував. І так само без пояснення та вибачень залишив подвір’я.

Мати зниклого безвісти бійця звернулася за медичною допомогою, бо після такого «візиту» стан її здоров’я різко погіршився.

У поліції Рівненської області на запит ТСН відповіли, що дійсно, поліцейський здійснював супровід співробітника ТЦК та представника міської ради, які прийшли до будинку дубенчанки з метою вручення повістки її синові.

«За словами жінки, яка звернулась на спецлінію 102, поліцейський нібито без дозволу заходив у підсобне приміщення. Свідки ж та сам працівник поліції стверджують, що, як тільки вони зайшли на територію подвір’я через хвіртку, з будинку одразу вийшла господиня. Відтак, в інші приміщення ніхто не заходив. Тож чи відповідає дійсності вказана заявницею інформація, буде встановлюватися під час перевірки», – розповіли у поліції.

Нагадаємо: на схемі з ухилення від мобілізації викрили начальників Бориспільського і Бучанського територіальних центрів комплектації, а також їхнього спільника – під час обшуків у них вилучили понад 1 мільйон доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: