Поділитись:

Елітні спорткари та квартири: у блогера Слобоженка арештували майно (відео)

П'ятниця, 16 серпня 2024, 15:30
Фото з місця подій
Фото з місця подій

Детективи Бюро економічної безпеки викрили компанію відомого блогера-арбітражника Слобоженка в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це розповідає «Українська правда» з посиланням на БЕБ.

Слідством встановлено, що підозрюваний залучив до своєї діяльності декількох осіб серед знайомих та тих, які мають спеціальні знання в галузі інформаційних технологій, для отримання незаконних прибутків від роботи в мережі Інтернет.

У 2020 році він заснував та організував діяльність комерційної структури, створив вебресурс та згодом зареєстрував торгову марку. 

Компанія здійснювала арбітраж Інтернет-трафіку (аффілейт маркетинг) – рекламування в Інтернеті, соціальних мережах товарів, послуг третіх осіб.

Аби приховати доходи та ухилитись від сплати податків і зборів компанію не реєстрували як юридичну особу та не ставили на облік як платника податків в органах ДПС України, трудові договори з працівниками не укладалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  «Скромний олігарх» Палиця збільшив статки у 12 разів: що задекларував один з найбагатших нардепів України

Окрім того, Слобоженко запровадив механізм отримання власних доходів, у тому числі від надання послуг шляхом переведення коштів у криптовалюту з використанням платіжних систем та електронних гаманців, зареєстрованих на нього та довірених осіб, з подальшим їх обміном в готівку, яку отримували в пунктах обміну валют.

Таким чином керівник компанії отримав доходи, які за офіційним курсом НБУ на той час були еквівалентні понад 1 мільярд гривень. Вони не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися.

Такі дії призвели до фактичного ненадходження до бюджету держави понад 213 мільйонів гривень податків.

Надалі підозрюваний легалізував кошти одержані злочинним шляхом. Зокрема придбав низку об’єктів нерухомості та елітні транспортні засоби.

У кримінальному провадженні було проведено низку обшуків та експертиз. Наразі детективи БЕБ арештували 8 транспортних засобів – серед яких елітні супер/спорт кари, квартири та нерухомість в столиці.

 

Елітні спорткари та квартири: у блогера Слобоженка арештували майно (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів