Поділитись:

На Тернопільщині чоловік розстріляв з автомата людей: двоє загиблих, четверо поранених

П'ятниця, 16 серпня 2024, 15:55
На Тернопільщині чоловік розстріляв з автомата людей: двоє загиблих, четверо поранених

Слідчі поліції Тернопільщини оголосили підозру чоловіку, який влаштував стрілянину по людях. Підозрюваному інкримінують умисне вбивство двох осіб. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Про це пише сайт новин Тернопільщини «За Збручем».

Трагічний інцидент трапилася у четвер, 15 серпня, в селі Доброводи Збаразької громади Тернопільського району. Чоловік, одягнутий у військову форму, влаштував стрілянину з автомата – двоє людей загинули, ще четверо отримали поранення. Двох потерпілих доправили до лікарні, ще двом особам медики надали допомогу на місці події.

Поліцейські оперативно затримали озброєного зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

У п’ятницю, 16 серпня, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Тернопільській області. З підозрюваним проводяться слідчі дії. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляють у Національній поліції.

На Тернопільщині чоловік розстріляв з автомата людей: двоє загиблих, четверо поранених

Водночас нові деталі кривавого злочину оприлюднило видання «Файне місто». Як дізналися журналісти, у Доброводах був День села. З нагоди свята поблизу місцевого клубу розгорнули атракціони, де зібралися чимало дітей зі своїми рідними. В один момент все пішло шкереберть, адже розпочалася стрілянина. Про деталі розповіла місцева жителька, родичка якої у той день була в епіцентрі подій.

«Почули постріли. Один чоловік (якого пізніше поранили) сказав, що хтось певно жартує, і пішов подивитися. Потім хтось звалив її (родичку – ред.) на землю зі словами “тікай, хтось стріляє”. Почалася паніка, люди хватали дітей і тікали, — розповіла односелиця постраждалих. — Вона бігла в бік цвинтаря. По дорозі зустріла жінку (яка потім загинула). Вона верталася додому з дочкою. Військовий також йшов в напрямку цвинтаря і стріляв по всіх. Хтось казав, що він мав два магазини патронів». – сказала вона.

Жінка зазначила, що стрільця зупинили двоє чоловіків. З місця стрілянини він встиг пройти майже два кілометри. Потім на місце прибули правоохоронці.

За її словами, загинула жінка, мама двох дітей, вдова, яка верталась з дітьми додому, вона була першою жертвою. Її застрелили на очах в дітей. Друга жертва – також жінка.

Багато хто з людей опісля цієї ситуації ще деякий час сиділи в бомбосховищі в школі, бо не розуміли, що відбувається.

На Тернопільщині чоловік розстріляв з автомата людей: двоє загиблих, четверо поранених 

За інформацією видання Expert.in.ua, стрільця звати Сергій Коробець. Він військовослужбовець. У той день ніс чергування на КПП в Доброводах.

«Військовослужбовець у званні солдат Коробець Сергій Михайлович, який був на чергуванні, вийшов за межі КПП у центр селища Доброводи та з невідомих причин відкрив вогонь з автомата АК-47 по припаркованих машинах і перехожих», – розповіло джерело видання.

Також у ЗМІ повідомляють, що солдат був на фронті, де дістав поранення (контузія і проблеми з ногою).

На Тернопільщині чоловік розстріляв з автомата людей: двоє загиблих, четверо поранених 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів