Україна бере 400 мільйонів євро кредиту на модернізацію ЖКГ

Середа, 03 лютого 2016, 12:25

Народні депутати України ухвалили закон про ратифікацію угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, який передбачає надання 400 мільйонів євро для модернізації ЖКГ.

За відповідне рішення проголосував 261 народний обранець, - повідомляє Укрінформ.

Як зазначається у пояснювальній записці до ухваленого Закону, 23 липня минулого року підписано Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (проект "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України") з метою сприяння залученню коштів у регіони України для модернізації житлово-комунального господарства.

За даними авторів Закону, угодою передбачено залучення кредиту Європейського інвестбанку в обсязі 400 мільйонів євро.

Кінцевими бенефіціарами кредиту можуть бути центральні та місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, державні та комунальні підприємства (включаючи підприємства, державна чи комунальна частка в яких більша 50 відсотків).

Загальний період погашення позики становить від 15 до 30 років, у тому числі враховуючи пільговий період (для різних набувачів кредиту різний термін пільгового періоду).

"Реалізація Проекту сприятиме містам-учасникам у підвищенні якості і надійності послуг шляхом забезпечення фінансування та впровадження низки інституційних покращень за різними напрямами, а саме: теплопостачання, водопостачання, водовідведення, енергоефективність будівель, зовнішнє освітлення населених пунктів, поводження з побутовими відходами", - підкреслили автори Закону.