Поділитись:

Росія боїться просування українців на Курщині і риє окопи, – ISW

Четвер, 15 серпня 2024, 08:55
Росія боїться просування українців на Курщині і риє окопи, – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що українські операції в Курській області створюють відчутний вплив на оборону, логістику та безпеку в росії. 

Про це пише Українська правда. 

Військові аналітики відзначили, що українські сили незначно просунулися в Курській області на тлі загалом повільнішого темпу українських операцій, оскільки російські сили продовжують спроби стабілізувати лінію фронту в цьому районі.

На доступних у продажу супутникових знімках, зібраних Maxar 12 серпня, видно нещодавно викопану серію польових укріплень, включаючи траншеї та протитанкові рови на південний захід від Льгова вздовж траси E38 Льгов-Рильськ-Глухів. 

Додаткові супутникові знімки, опубліковані 13 серпня, а також фото зібрані між 6 та 11 серпня, показують нещодавню появу польових укріплень біля траси 38K-024 на південь від Льгова. 

Ці нові укріплення розташовані приблизно за 17 кілометрів на північ від найдальшої заявленої межі українського просування в Курській області, що свідчить про те, що російські сили стурбовані можливим продовженням і швидким механізованим просуванням українців на північ у Курській області. 

Аналітики інституту повідомили, що здається, російські сили особливо стурбовані головними магістралями та, ймовірно, намагаються запобіжно захистити важливі наземні лінії зв’язку , щоб перешкодити українським маневрам, особливо вздовж маршрутів E38 і 38K. 

Операції України в Курській області також впливають на матеріально-технічне забезпечення російської залізниці. Громада залізничників Білорусі заявила 13 серпня, що її внутрішні джерела повідомляють, що російська державна залізнична компанія "РЖД" повідомила білоруську державну залізничну компанію "БЗ" про припинення слідування поїздів з усіх вокзалів Білоруської залізниці на станції Орловсько-Курської гілки Московської залізниці з 12 серпня у зв’язку з "масштабною оперативною перекидкою військ у напрямку Курської області" та рухом вантажних поїздів військового призначення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів