У центрі Луцька – нова розмітка й дорожні знаки (відео)

Четвер, 15 серпня 2024, 08:32

У центрі Луцька з'явилися нові дорожні знаки і нова розмітка.

Що саме змінилося для водіїв, як їхати і на що зважати, розповіли в сюжеті журналісти Конкурент TV.

Зміни насамперед торкнулися вулиці Словацького. Тепер водіям можна виїжджати з парковки між Волинським обласним музично-драматичним театром і Палацом культури на проспект Волі. 

Співзасновник громадської організації “Просторовий рух”, проєктант Данило Яловенко зазначив, що на робочій групі щодо покращення організації дорожнього руху винесли пропозицію про створення двостороннього руху на цій ділянці вулиці для того, щоб спростити виїзд з парковки біля драмтеатру. З його слів, це також спростить заїзд та виїзд техніки на площу, до палацу культури тощо.

«Передусім з парковки цієї можна виїжджати не лише на вулицю Богдана Хмельницького, а й також повертати направо і виїжджати на проспект Волі, тому що до того була дуже велика незручність. Потрібно було робити великий перепробіг, щоб повернутися назад на проспект Волі. Єдине, що для того, щоб не ускладнювати рух на перехресті, вирішили дозволити лише поворот праворуч, тобто на проспект Волі і не дозволити поворот на вулицю Шевченка, щоб не ускладнювати дорожню обстановку», – пояснив Данило. 

Також для зручності водіїв зробили більш зрозумілим та менш хаотичним рух і на перехресті проспекту Волі з іншими вулицями:

«Впорядкувався рух на з’їзді з проспеку Волі на вулицю Шевченка і також на Богдана Хмельницького. Розподілився рух по смугах. Ліва смуга дозволяє лише поворот ліворуч, а права смуга дозволяє рух прямо на вулицю Шевченка, а також поворот в двори до 16-поверхівки. А також права смуга дозволяє громадському транспорту повертати наліво».

Проєктант також пояснив, як потрібно виїжджати з вулиці Шевченка: водії, які виїжджали з вулиці Шевченка, не повинні надавати перевагу тим водіям, які виїжджають з паркінгу, тому що в кожного своя смуга руху. 

Врешті такі зміни у русі водіїв дуже тішать. Особливо, кажуть, подобається, що тепер не доведеться намотувати кілометраж, щоб з парковки за драмтеатром виїхати на проспект Волі.   

Ініціатива внести деякі зміни до організації дорожнього руху пролунала від депутата Луцької міської ради від фракції “Громадянський рух “Свідомі” Михайла Находа. Депутат наголошує, така зміна покращить та неабияк спростить рух на дорозі:

«Хочу зауважити, що це питання з моєї ініціативи розглядалося на робочій групі з організації дорожнього руху. Саме для того, щоб спростити рух водіям, які паркуються біля палацу культури виїзд на проспект Волі було запропоновано організувати двосторонній рух на вулиці Словацького позаду драмтеатру для того, щоб не об’їжджати 2-3 км, щоб потрапити на проспект Волі. Також були внесені зміни в проїзді цього перехрестя. На мою думку, це піде на користь дорожньому руху в Луцьку».

То ж тепер водіям у центрі Луцька потрібно бути уважнішими, бо ж є і нова розмітка, і нові знаки. Водії поки звикають до змін, однак кажуть, що це дуже довгоочікуване рішення, яке полегшить їм життя.

Нагадаємо також, що в Луцьку затвердили стратегію розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: