Поділитись:

Куди цьогоріч поїхати на травневі свята в Україні

Понеділок, 01 травня 2017, 08:36

Коли на вулиці нарешті стало тепло, дерева та кущі розцвіли і радують нас приємним фруктовим ароматом, багато людей зацікавилися питанням, куди поїхати на травневі свята.

Травневі свята – це чудова можливість відволіктися від щоденної суєти, зібратися всією сім'єю або компанією друзів і відпочити, – передає НВ STYLE.

Відпочинок на травневі – це не тільки вилазка на природу в найближчий ліс або парк. Провести майбутні травневі вихідні можна, відвідавши одне з мальовничих місць нашої країни. Напередодні травневих свят підготував список найцікавіших куточків України, куди можна поїхати відпочивати в травні 2017.

Бакота

© Mo Ji/Flickr

Якщо ви не знаєте, де відпочити на травневі, їдьте до чарівної Бакоти. Бакота – це село в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області, яке приваблює туристів мальовничими пейзажами, високими скелями, чистою водою Дністра й унікальним скельним монастирем.

Кілька століть тому селище представляло собою фортецю і печерний монастир, а в 1981 році Бакоту затопило водами Новодністровської ГЕС, і містечко стало "українською Атлантидою". Сьогодні Бакота є частиною національного природного парку Подільські Товтри.

Коростишівський кар'єр

Коростишівський кар'єр – це місце, куди можна поїхати на травневі свята і недорого, і з масою позитивних вражень. Якщо сам по собі Коростишів – містечко не дуже примітне, то його кар'єр – незвичайна родзинка міста.

Коростишівський кар'єр знаходиться серед густого соснового лісу і радує туристів озером з чистісінькою водою смарагдового кольору. Види, що відкриваються з кар'єра, заспокоюють, надихають і закохують в українську природу.

Дендропарк у Кропивницькому

© fateeva_alenywka/Instagram

Травень – пора сонця, зелені і красивих квітів. Тому варто вирушити в дендропарк у Кропивницькому, це чудовий куточок для відпочинку на травневі свята.

Тут на початку травня цвіте близько двох мільйонів тюльпанів. Крім того, парк прикрашають нарциси, гіацинти, крокуси, магнолії, бузок, сакура та інші квіти. Цей казковий куточок вважається однією з улюблених зон відпочинку місцевих жителів. На 45 гектарах дендропарку живуть фазани, павичі, голуби, кролики і черепахи, розміщені атракціони, кафе і ресторани.

Софіївський парк в Умані

© photographer_kathlyn/Instagram

Національний дендрологічний парк Софіївка – це рай для сімейного відпочинку. Якщо ви ламаєте голову над тим, куди поїхати на травневі свята з дитиною, сміливо обирайте Софіївський парк в Умані Черкаської області.

Парк був заснований у 1796 році графом Потоцьким і названий на честь його дружини Софії Вітт-Потоцької. Софіївка вважається пам'яткою світового садово-паркового мистецтва, тут висаджені місцеві та екзотичні дерева та кущі, побудовані унікальні архітектурні споруди, встановлені скульптури. Також парк прикрашають штучні скелі, романтичні альтанки, гроти, павільйони і водойми.

Долина нарцисів у Закарпатті

© oksanaterechuk2618/Instagram

Долина нарцисів – справжня знахідка для всіх, хто ще не визначився, де відпочити на травневі свята. Долина нарцисів розташована в урочищі Кіреші за 4 кілометри від Хуста Закарпатської області.

Найбільша на території України долина нарцисів розквітає на початку травня і радує око відвідувачів приблизно до 25 травня. Відвідавши долину, ви просто "потонете" в океані нарцисів, вдихнете найсвіжіше гірське повітря та аромат квітів. Після прогулянки по нарциссовому полю можна відвідати місцеву страусину ферму і багато інших пам'яток.

Буцький каньйон

Буцький каньйон – неймовірно красивий куточок України. Він розташований на річці Гірський Тікич біля села Буки Черкаської області. Граніти Буцького каньйону – Протерозойської ери, тобто їм близько двох мільярдів років. Звивистий і глибокий каньйон вражає красою скель і навколишньої природи.

На травневі свята на Буцькому каньйоні можна влаштувати пікнік, організувати вилазку по скелях або сплав на байдарках. У будь-якому випадку, відпочинок буде активним і незабутнім.

Надрукувати
мітки:
коментарів