Поділитись:

Терпець урвався: у Тростянці селяни самостійно латають дорогу (фото)

Середа, 14 серпня 2024, 15:45
Терпець урвався: у Тростянці селяни самостійно латають дорогу (фото)

На Івано-Франківщині мешканці села самотужки латають ями на дорозі, оскільки влада ігнорувала їхні прохання провести ремонт.

Про це пише Інформатор Калуш.

Йдеться про село Тростянець, що входить до складу Долинської громади. Місцеві мешканці організувалися й самостійно здійснюють ремонт дороги в селі.

Депутат Долинської міської ради, військовослужбовець 102 ОБрТрО Тарас Сливчук опублікував допис на своїй сторінці у фейсбуці про те, що жителі села Тростянець самостійно здійснюють ямковий ремонт у селі:

«Приємно, що у цей непростий час для країни і для кожного з нас, життя в тилу не завершилося. Так днями, завдяки самоорганізації, в с. Тростянець проведено ремонт дорожнього покриття силами та засобами жителів села».

Депутат додав, що саме такі справи показують, наскільки українці є сильною нацією.

У коментарі Інформатору Тарас Сливчук повідомив, що історія ремонту цієї дороги є непростою та довгою, адже люди зверталися до ДП «Дороги Прикарпаття» та тричі перекривали дорогу в Долині:

«Історія ремонту цієї дороги непроста і довга. Тричі перекривали дорогу в м. Долина з вимогою ремонту дороги в 2020-2021 роках. Численні візити ОДА та “Дороги Прикарпаття”, принесли результат. У спільному фінансуванні Долинська міська рада та ОДА зробили ремонт дороги в с. Рахиня».

Втім, за словами чоловіка, з початком повномасштабної війни ремонт ділянок дороги проводиться мешканцями сіл самотужки, а Івано-Франківська ОДА ігнорує їх звернення:

«Під час війни проводився силами сіл ямковий ремонт. Зараз ОДА ігнорує потребу жителів цих населених пунктів, тому жителі самоорганізувалися, закупили щебінь, пісок і цемент та почали заливати ямки. Долинська міська рада пообіцяла допомогу – надати спочатку 5 кубів піску для бетону», – розповів Тарас Сливчук.

Обіцяний міською радою пісок люди вже отримали, тож робота триває.

Терпець урвався: у Тростянці селяни самостійно латають дорогу (фото)Терпець урвався: у Тростянці селяни самостійно латають дорогу (фото)Терпець урвався: у Тростянці селяни самостійно латають дорогу (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів