Поділитись:

Скільки у Луцьку коштують «іменні номера» на авто

Середа, 14 серпня 2024, 17:15
Скільки у Луцьку коштують «іменні номера» на авто

Якщо колись індивідуальні номери на автівці були рідкістю, то зараз доволі багато транспорту з незвичними знаками. Хтось друкує своє ім'я, а хтось – пам'ятний символ.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили дізнатися, у скільки обійдеться унікальний номерний знак та як його зробити.

Загалом є два варіанти отримання такої послуги – онлайн та офлайн. Вартість знаку теж буде індивідуальна, але її можна вирахувати за доволі нескладною формулою.

Як отримати індивідуальний номерний знак?

Найпростіший спосіб – замовити у персональному кабінеті водія. Потрапити туди можна через сайт МВС та увійти за допомогою «Дії» чи BankID.

«Виготовлення ІНЗ для легкового автомобіля чи мотоцикла на замовлення його власника. ІНЗ виготовляються і закріплюються за транспортним засобом як додаток до державного реєстраційного номера та діють виключно на території України», – йдеться на сайті МВС.

Термін виготовлення – 30 робочих днів з моменту передачі затвердженого макета номерних знаків виробникові. Отримати його можна у Сервісному центрі МВС (м. Київ, вул. Мрії, 19) або на відділення «Нової Пошти».

В електронному кабінеті ви маєте обрати ваше авто та ввести текст, який надрукують на номерах. Система перевірить його на доступність та одразу розрахує вартість. Далі слід обрати бажаний спосіб отримання – поштою чи у центрі МВС в Києві.

Наступний крок – заповнити свої анкетні дані. Зазвичай їх «підтягне» автоматично, але за потреби можна внести зміни. Система сформує заявку, де відображатимуть дані особи та автомобіля. Документ потрібно підписати електронним цифровим підписом, оплатити послугу та чекати на доставку. Слідкувати ж за статусом заявки теж можна в кабінеті водія у розділі «Мої послуги».

Інструкція від сервісного центруІнструкція від сервісного центру

Зауважимо, що в онлайн-режимі не вийде нанести графічний елемент. Ця можливість доступна лише при замовленні знаку безпосередньо в центрі МВС.

Для того ж, аби зробити індивідуальні номери офлайн треба подати такі документи:

  • заяву про встановлення можливості оформлення індивідуального номерного знака (заповнюється в ТСЦ МВС);
  • заяву про забезпечення виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків (заповнюється в ТСЦ МВС);
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або його копію;
  • паспорт громадянина України;
  • платіжні документи (платіжні доручення, квитанції) з кодом проведеної операції або відміткою банку, відділення поштового зв’язку або код проведеної операції (реквізити платежу) про внесення плати в будь-якій формі, який можливо перевірити за допомогою державного сервісу перевірки квитанцій.

Опісля подачі документів треба чекати на виготовлення ті ж 30 робочих днів.

Скільки коштує отримати індивідуальний номерний знак?

Якщо ж ви замовляєте їх онлайн, то вартість розрахує система, але порахувати самотужки також можна.

  • 300 грн — три символи (мінімальне замовлення);
  • 90 грн — кожний наступний (до восьми символів);
  • 500 грн — графічний елемент (замовити можна лише у терцентрі МВС);
  • 204,00 грн — вартість спецпродукції (номерних знаків для авто);

Номерний знак, наприклад, з іменем Вікторія обійдеться в 954 гривніНомерний знак, наприклад, з іменем Вікторія обійдеться в 954 гривні

Окрім того, під час замовлення онлайн, якщо ви обрали пункт з доставкою, то за неї теж треба платити – 500 грн. Додатково оплачуються логістичні послуги перевізника «Нова Пошта» за доставку на вказану адресу.

Як встановити індивідуальний номерний знак?

Ви думали, що на цьому ваш шлях закінчився? Але – ні. Коли ви отримаєте знак на руки, його ще треба прикріпити на автомобіль. Щоб це зробити, ви маєте пройти процедуру перереєстрації. Тобто автомобіль зареєструють вже з новим номерним знаком і тільки тоді його можна розмістити на корпусі залізного коня.

Орієнтовна вартість такої послуги:

  • для транспортних засобів усіх категорій або окремих агрегатів (із видачею номерного знака) – 1186 грн;
  • послуга – 350 грн;
  • бланк свідоцтва – 486 грн;
  • номерний знак – 350 грн.

З переліком необхідних для цього документів можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів