Поділитись:

У Луцьку хочуть всюди облаштувати пандуси та понизити тротуари

Середа, 14 серпня 2024, 10:49
У Луцьку хочуть всюди облаштувати пандуси та понизити тротуари

У Луцьку планують понизити тротуари та облаштувати пандуси для маломобільних категорій населення.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету у середу, 14 серпня.

Як зауважив головуючий, зараз у місті намагаються підвищити доступність для усіх. Аби кожному лучанину чи гостю обласного центру було комфортно.

«Пандус потребу певних дозвільних документів, особливо коли він розміщується на комунальній території. Ми сьогодні як місто вживаємо заходів щодо збільшення інклюзивності, підвищення доступності для маломобільних груп населення, для людей, які, на жаль, змушені переміщуватися на кріслі колісному. Сьогодні є й багато наших ветеранів, які переміщуються на кріслах колісних», – йшлося під час засідання.

Там додали, що зараз у Луцьку є багато пандусів, так би мовити, для «галочки». Бо ж, мовляв, користуватися ними неможливо, адже встановлені вони з порушеннями.

«Ми багато бачили відео, коли наші підприємства роблять пандуси, якими неможливо користуватися. Хочу звернутися до усіх підприємців. Є вимоги, державні будівельні норми щодо кута нахилу, щодо ширини пандуса. Їх необхідно дотримуватися. Хочу звернутися до підприємців з проханням пропрацювати питання зміни пандусів, встановлення пандусів на підприємствах, закладах чи установах, де їх немає, або де є, але ними неможливо користуватися. Щоб вони були не просто для галочки», – зазначав міський голова.

Окрім того, зазначив, що зараз у місті проводять роботи з пониження бордюрного каменю. Перш за все це роблять у місцях найбільшого скупчення людей, які користуються кріслами колісними. Зокрема, біля міської та обласної лікарень. Ба більше, на серпневій сесії міськради мають додатково виділити кошти для облаштування понижень на тротуарах.

Нагадаємо, що під час зйомок програми «Відвал ніг або All інклюзив» співак з Луцька Дмитро Монатик та військовий Олександр Терен (Будько) перевіряли Луцьк на доступність. Вони відвідали чимало локацій на кріслі колісному, у тому числі хотіли потрапити до ресторану «Культ», кав'ярні «Львівська майстерня шоколаду», Луцького замку, проте хлопцям заледве вдалося заїхати до Замку, в інші заклади – ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів