Поділитись:
Волинський блогер-пекар розсекретив рецепти трьох видів хліба
Вівторок, 13 серпня 2024, 22:41
![Волинський блогер-пекар розсекретив рецепти трьох видів хліба](/media/cache/44/38/44383caa8b4cd151461cb0fd6914fca8.webp)
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептами трьох видів хліба.
Про те, як приготувати хліб, чіабату та багет, він розповів у соцмережах, – передає ВСН.
Інгредієнти (загальна вага - 2 кг):
- Борошно в/г(15г білка) 500 г;
- Борошно ц/з 300 г;
- Борошно 1/г 200 г;
- Вода(1) 650 г;
- Закваска 100% 200 г;
- Сіль 22 г;
- Вода(2) 50-100 г;
- Пудра білого гриба (можна не додавати) 50 г.
Спосіб приготування:
- Заміс(1)° Всі інгредієнти окрім солі, води(2) і пудри білого гриба замішуємо до зволоження борошна.
- Автоліз: 30хв.
- Заміс(2)° 10-12 хв до еластичності (фінальна температура замісу 24-25с.) *другу воду можна не додавати або додвати не всю (залежить від борошна).
Чіабата
- Бродіння 4 год при кімнатній температурі і 16год в холодильнику.
- Формовка і вистійка 1.5-2год при кімнатній температурі.
- Випічка: 10хв при 260С (з паром) і 10хв при 230С (без пару).
Багет
- Бродіння 4 год при кімнатній температурі і 16год в холодильнику.
- Передформовка 30 хв .
- Формовка і вистійка 2 год.
- Випічка: 10хв при 260(з паром) і 10хв при 230С (без пару).
Хліб
- Бродіння 4-5 год. при кімнатній температурі.
- Передформовка 30 хв.
- Формовка і вистійка в холодильнику 18 год.
- Випічка: 15 хв при 250 з паром і 15 хв при 240С (без пару).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Які ціни на перець, баклажани та кабачки на луцькому ринку (відео)
- Скільки коштує свіжа домашня городина на ринку (ціни, фото)
коментарів
Увійти з:
![](/static/konkurent/img/icons/c_facebook.png)
Останні новини
На сайті використовуються файли cookie. Для згоди, будь ласка, натисніть «Прийняти». Докладну інформацію можна знайти на сторінці Політика конфіденційності.