Юрій Погуляйко проінспектував новий реабілітаційний центр в Луцькій громаді (фото)

Вівторок, 13 серпня 2024, 16:45

У Луцькій громаді нещодавно розпочав роботу інноваційний реабілітаційний центр національної мережі «Recovery», яку заснували Віктор та Олени Пінчуки задля підтримки Сил безпеки й оборони України.

Військові, які отримали поранення під час бойових дій уже отримують тут якісні й безоплатні послуги медичної реабілітації, – повідомив очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

 

«Приємно вражений потужностями центру, адже зали облаштовані за світовими стандартами інклюзивності й технологічності. Комплекс тренажерів і апаратів для реабілітації покриває весь спектр можливих функціональних порушень (зокрема, отриманих унаслідок мінно-вибухових травм)», – йдеться в повідомленні.

Палатне відділення розраховане на 50 ліжко-місць. Усі кімнати облаштовані функціональними меблями, а також інклюзивними вбиральнями та душовими.

 

 

Як зазначив очільник Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар, закладу є ще куди рости. Саме тому попереду другий етап розвитку центру – облаштування рекреаційної зони навколо корпусу. Оскільки пацієнти потребують не тільки догляду, маніпуляцій та процедур, а й відпочинку та свіжого повітря. Зокрема, біля реабілітаційного центру планують влаштувати доріжки з різним покриттям, щоб військові могли адаптуватися до ходьби як по бруківці та асфальту, так і по піску, щебню чи траві. Також будуть зони з літніми тренажерами та корти. Крім того, недалеко є озеро, яке хочуть облагородити, щоб хлопці могли легко до нього дістатися.

  

За словами очільника закладу, важливим кроком розвитку центру є й доукомплектування кадрами та безперервна їхня професійна підготовка. Погоджуюся з ним, адже меж досконалості немає і потрібно постійно удосконалюватися, щоб бути кращими.

  

«Водночас ОВА сприятиме та всіляко допомагатиме закладу у цьому. Адже найближчі 20-30 років нам жити зі словом «реабілітація». Тому розбудова та покращення потужностей медустанов області, які відновлюють наших військових у пріоритеті», – зазначив Погуляйко.

  

  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: