Поділитись:

У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)

Вівторок, 13 серпня 2024, 14:43
У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)

У Луцьку відкрили перший на Волині офіс «Зроблено в Україні» на базі Луцького міського центру зайнятості.

Про це у вівторок, 13 серпня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської ОВА.

Офіс «Зроблено в Україні» в межах Всеукраїнської економічної платформи, ініційованої президентом Володимиром Зеленським, запрацював на базі Луцького міського центру зайнятості за адресою: м. Луцьк, вул. Сергія Тимошенка, 2.

Тут надаватимуть консультації щодо започаткування або розширення вже існуючого бізнесу. Всі охочі можуть отримати інформацію з написання бізнес-планів, оформлення документів для участі в грантових програмах, а також дізнатися про можливості отримання ваучерів на навчання та компенсацій за працевлаштування тощо.

Участь у відкритті офісу взяли заступник голови ОВА Олександр Троханенко, волиняни, які отримали грант від держави на власну справу, представники громадських організацій та медіа.

«На сьогодні в області більше двадцяти підприємств, які долучилися до кампанії з підтримки українських виробників. Дякую усім, хто дотичний до відкриття цього офісу. Хочу, щоб він користувався попитом та щоб більше його послугами користувалися ветерани та молодь», – сказав Олександр Троханенко.

Він також розповів, що у Луцьку відкрили перший офіс з чотирьох, які працюватимуть на Волині. Наступне відкриття планують у Ковелі, далі у Камені-Каширському та Володимирі.

«Два роки уже функціонує програма підтримки бізнесу в частині надання грантів і мікрогрантів через службу зайнятості у співпраці з Ощадбанком. Консультації щодо надання грантів в основному проводилися в онлайн-режимі. Тож був великий заклик від бізнесу у створенні місця, куди можна прийти і безпосередньо отримати інформацію», – зазначила директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин.

У луцькому офісі надаватимуть консультації представникам бізнесу та тим, хто тільки планує започаткувати власну справу. Також консультант розповідатиме не лише про можливості загальнодержавних програм, а й обласних, які ініціює місцева влада. Крім того, в центрі планують узагальнити всі програми підтримки від громадських організацій та благодійних фондів, аби максимально розширити бізнес Волині.

«Ми маємо двох навчених фахівців, які консультуватимуть волинян щодо усіх грантових програм, а також тих, що надаються службою зайнятості. Одне робоче місце буде вільне для самостійної роботи претендентів на отримання грантових коштів, якщо йому буде це необхідно», – розповіла Алла Куцин..

Також у рамках відкриття офісу «Зроблено в Україні» власним досвідом поділилися підприємці області, які одержали схвальну відповідь на одержання гранту.

Зазначають, що загалом упродовж 2022-2024 років надійшло 2 174 заявок від волинян на мікрогрант для створення власної справи. Позитивну відповідь отримали 617 проєктів на загальну суму 154,5 млн гривень.

Окремим напрямком проєкту «єРобота» стала програма надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей. Вона почала діяти з травня 2023 року. Так, упродовж 2023-2024 років до Волинського обласного центру зайнятості надійшло 86 заявок від учасників бойових дій та дружин ветеранів. Скористались грантовою програмою наразі 29 осіб, з яких 16 учасники бойових дій та 12 дружини ветеранів. Загалом вони отримали понад 12 млн гривень.

У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні» (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів