Поділитись:

Відпочинок на Волині: 5 цікавих місць, про які ви не чули раніше

Вівторок, 13 серпня 2024, 17:45
Відпочинок на Волині: 5 цікавих місць, про які ви не чули раніше

Волинь – це справжній магніт для туристів. Звісно ж, більшість людей чули про замок Любарта та Шацькі озера, але це зовсім не єдині цікавинки області. Т

Тож варто збиратися у подорож, а для того, щоб вона видалася максимально насиченою – складіть список місць, де хочете побувати. І Поради 24 діляться кількома незвичними локаціями.

Заповідник «Старий Луцьк»

Заповідник – це одна з головних перлин Луцька. На території збереглися і старовинний замок, і оборонна синагога, і костел 17 століття. Окрім того, у заповіднику можна відвідати і «будинок з химерами» – сучасну пам'ятку Луцька, яка вартує окремого пункту у списку.

Резиденція князів Радзивілів

Замок Радзивілів колись був сімейною резиденцією родини Великого князівства Литовського. А згідно з легендою, золото багатіїв все ще зберігається десь у замку, надійно сховане у стінах.

Наразі приміщення використовується як психіатрична лікарня, та частина старовинної будівлі все ще відкрита для відвідувачів.

Відпочинок на Волині: 5 цікавих місць, про які ви не чули раніше 

Музей-садиба Лесі Українки

Не можна поїхати у Волинську область та не відвідати будинок, де провела свої дитячі та юнацькі роки Леся Українка. На жаль, за часів Другої Світової війни оригінальна садиба була знищена, тож нову будівлю музею побудували пізніше, але з точним відтворенням робочого кабінету та будинку поетеси.

Будинок скульптора Миколи Голованя

Якщо ви хочете побачити найбільш екстравагантну споруду місця, тоді вам потрібно відвідати дім одного видатного місцевого скульптора. Знайти його можна на березі річки неподалік від Лютеранської церкви.

Яревище – Райгородок

Відпочинок на Волині: 5 цікавих місць, про які ви не чули раніше 

А ось це місце – для справжніх шукачів пригод, і розташоване воно у Старовижівському районі Волинської області. Колись тут був дуже багатий монастир, і деякі подейкують, що на місці його все ще захований скраб. А за переказами місцевих, навіть німці під час війни хотіли проводити тут розкопки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів