На Волині з браконьєрських сіток звільнили двох великих пірникоз (фото)

Вівторок, 13 серпня 2024, 10:20

На Волині екоінспектори вилучили з водойм понад пів кілометра браконьєрських риболовних сіток, випустили з них риб та двох птахів.

Про це у вівторок, 13 серпня, повідомили на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Волинській області.

З 5 по 11 серпня інспектори з охорони навколишнього природного середовища провели 11 заходів спрямованих на запобігання громадянами порушень правил рибальства.

Зокрема, під час обстеження рибогосподарських водних об’єктів Луцького району (водосховище поблизу селища Мар’янівка, штучних водойм поблизу села Журавичі) вилучили 10 безгосподарних сіток рибальських загальною довжиною 450 метрів.

Також з озера Синове на території Сереховичівської сільської ради вилучили 5 безгосподарних сіток рибальських загальною довжиною 108 метрів та один ятер. Водні біоресурси (в тому числі двох  карасів звичайних, занесених до Червоної книги України), випустили назад у природне середовище.

Крім того, з сіток визволили двох водоплавних птахів (пірникоза велика, або норець великий), яких також випустили в природне середовище.

За результатами проведених заходів до адміністративної відповідальності за порушення правил рибальства притягнули трьох громадян за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Нагадаємо: з 5 серпня по 20 вересня на Волині діє заборона на вилов раків у рибогосподарських водоймах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: