Рецепт баклажанів на зиму, які точно захочеться приготувати ще раз

Вівторок, 13 серпня 2024, 05:20

Мариновані баклажани на зиму є дуже популярним видом закруток. У сезон ці овочі дешеві й доступні, а салати з ними виходять ситними і смачними.

Ця закуска з баклажанів готується легко і просто. Для приготування не потрібно якихось особливих продуктів - усі доступні та знайомі обивателю, пише УНІАН.

Інгредієнти:

  • баклажани - 1 кг;

  • оцет - 2 склянки;

  • вода - 2 склянки;
  • цукор - 1 склянка;
  • сіль - 1 ст.л.;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • перець горошком;
  • лавровий лист.

Баклажани нарізати кружальцями або часточками, посипати сіллю і витримати 30-40 хвилин, щоб вийшла гіркота. Потім обполоснути і висушити овочі.

Змішати оцет, воду і цукор, довести до кипіння. Додати в киплячу рідину баклажани, часник, перець горошком і лавровий лист, варити 7-10 хвилин.

Розкласти баклажани з приправами по стерилізованих банках і залити гарячим маринадом. Закривати банки кришками, стерилізувати в киплячій воді 10-15 хвилин.

Щоб приготувати ці мариновані баклажани знадобиться досить багато різних інгредієнтів:

  • баклажани - 1 кг;
  • часник - 2 цибулини;
  • сіль - 1 ст.л.;
  • оцет - 1 склянка;
  • цукор - 1 склянка;
  • вода - 1 склянка;
  • соєвий соус - 100 мл;
  • кунжутна олія - 1 ст.л.;
  • кунжут - 1 ст.л.
  • олія для смаження.

Баклажани наріжте кружальцями, додайте сіль і перемішайте. Залиште на 30 хвилин, щоб дати їм постояти. Промийте овочі, обсушіть і обсмажте їх на пательні з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки.

Змішайте воду, оцет, цукор, часник, соєвий соус, кунжутну олію і кунжут у каструлі та доведіть до кипіння. Додайте обсмажені баклажани в каструлю з маринадом і варіть 10-15 хвилин.

Розкладіть баклажани по банках і залийте маринадом. Закрийте кришками й охолодіть. Зберігайте мариновані баклажани в холодильнику, щоб вони просочилися смаком.

Тепер розглянемо, як приготувати баклажани на зиму як гриби.

Для того щоб приготувати баклажани як гриби на зиму, потрібно взяти:

  • баклажани - 1,5 кг;
  • цибулю ріпчасту - 2-3 шт;
  • моркву - 2 шт;
  • перець солодкий - 1 шт;
  • петрушка - за смаком;
  • олія рослинна для смаження;
  • оцет 6% - за смаком;
  • цукор - за смаком;
  • сіль - за смаком;
  • часник - за смаком.

Баклажани вимити, почистити і нарізати кубиками. Обдати окропом і відкинути на друшляк. Цибулю, моркву та перець почистити й нарізати кубиками. Петрушку подрібнити.

На сковорідці розігріти олію й обсмажити цибулю до золотистості. Додати моркву й обсмажувати ще 5 хвилин. Додати баклажани, перець і петрушку, перемішати. Тушкувати під кришкою на середньому вогні близько 15 хвилин.

Далі треба додати оцет, цукор, сіль і часник (пропущений через прес) за смаком. Перемішати і тушкувати ще 10 хвилин. Розфасувати готову страву в стерилізовані банки, закатати їх кришками. Поставити в гаряче місце. Через кілька днів баклажани як гриби будуть готові. Їх можна зберігати в прохолодному місці на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: