Поділитись:

Систему оповіщення у Луцьку може збудувати компанія, близька до проросійських депутатів

Понеділок, 12 серпня 2024, 20:39
Систему оповіщення у Луцьку може збудувати компанія, близька до проросійських депутатів

У Луцьку намагаються ухвалити переможцем тендеру скандально відоме ТОВ, що має корупційні зв’язки з проросійськими депутатами.

Про це повідомив депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

За даними Фактів, 3 серпня 2024 року було опубліковано Протокол розкриття тендерних пропозицій в черговому тендері на будівництво місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення (МАСЦО) Луцької міської територіальної громади.

Очікувана вартість тендера від замовника склала 14 мільйонів гривень. В обговоренні процедури подання документів цього разу потенційними учасниками було поставлено понад 40 запитань. Це означає, що українські технологічні компанії зацікавлені в будівництві МАСЦО для Луцької міської територіальної громади.

Проте, в тендері змогло зареєструватися тільки одне підприємство, яке, очікувано, і мали оголосити його переможцем.

«При цьому тендери на будівництво АСЦО за участі ТОВ «Укрзалізничавтоматика» можуть викликати занепокоєння як СБУ, так і НАБУ, оскільки підприємство вже неодноразово ставало об’єктом журналістських розслідувань, як таке, що під час війни лобіює інтереси народного депутата від групи "Довіра" Сергія Шахова, оголошеного у 2023 році в розшук Вищим антикорупційним судом України та відомого своєю співпрацею з росією», – розповідає депутат.

Цей тендер є продовженням тендеру минулого року на розробку об’єкта «Нове будівництво місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення (МАСЦО) Луцької міської територіальної громади», перемогу в якому також було надано ТОВ «Укрзалізничавтоматика».

Також, депутат повідомляє, що компанія не надала переліку необхідних кваліфікаційних документів (відсутні свідоцтва про підвищення кваліфікації заявлених в тендері працівників виконавця).

Некваліфікований персонал цього ТОВ підготував таку документацію нової МАСЦО Луцької міської територіальної громади, що в першому оголошеному тендері на будівництво у червні-липні 2024 року було поставлено 25 запитань від потенційних учасників. Це призвело до скасування тендеру.

Після «роботи над помилками» та оголошення повторного тендеру від 15 липня 2024 року ситуація лише погіршилася.

Окрім, підозрілого ТОВ взяти участь жодному підприємству було неможливо. Також, перешкодою ставало 41 питання до процедури від потенційних учасників.

У тендері також була вписана обов’язкова умова від замовника щодо закупівлі технічного оснащення польського Digitex, єдиним ексклюзивним постачальником в Україні якого є компанія «Укрзалізничавтоматика».

«З відкритих джерел на сайті DOZORRO відомо, що у 2022−2023 роках ТОВ «Укрзалізничавтоматика» показує офіційну збитковість, що не заважає йому монополізувати ринок та брати участь у тендерах національного значення на понад 67 мільйонів гривень (та бути єдиним учасником чи й переможцем більшої частини з них). І ця збиткова компанія претендує не тільки на будівництво стратегічно важливого об’єкта цивільного захисту в Луцькій міські територіальній громаді, але й на 30% передплати за умовами тендеру», – зазначає Андрій Лучик у своєму телеграмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів