Поділитись:

Ексочільник Держекоінспекції Карпатського округу незаконно збагатився на майже 20 мільйонів

Понеділок, 12 серпня 2024, 16:37
Ексочільник Держекоінспекції Карпатського округу незаконно збагатився на майже 20 мільйонів

Івано-Франківська обласна прокуратура повідомила про підозру колишньому начальнику Державної екологічної інспекції Карпатського округу за незаконне збагачення (ч. 1 ст. 368-5 КК України). Сума необґрунтованих активів сягає понад 19 мільйонів гривень.

Про це пише Інформатор Калуш, посилаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Слідство встановило, що посадовець та його родина протягом 2020-2023 років набули необґрунтовані активи на загальну суму 19 млн 313 тис. гривень. Ці дані підтверджені перевіркою Національного агентства з питань запобігання корупції.

У їх власності виявлені автомобілі преміумкласу, елітна нерухомість, земельні ділянки та майнові права на квартири в Івано-Франківську.

Під час розслідування правоохоронці провели 16 обшуків у помешканнях підозрюваного та його родини, вилучивши документи та грошові кошти.

За клопотанням прокуратури суд наклав арешт на майно підозрюваного, зокрема на два автомобілі, чотири квартири, будинок, нежитлові приміщення, три земельні ділянки та майнові права на нерухомість, що ще не здана в експлуатацію. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідчий підрозділ ТУ ДБР, розташованого у Львові, а оперативний супровід забезпечує Четвертий оперативний відділ ТУ ДБР в Івано-Франківську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів