Поділитись:

Відключення світла повернуться наступного тижня

Понеділок, 12 серпня 2024, 08:52
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Українців знову закликають економити світло, особливо у час-пік і, можливо, тоді вдасться уникнути відключень, які можуть повернутися уже наступного тижня.

Про те, що відключення можуть повернутися наступного тижня, попередив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, повідомляє ТСН.

«Ризики дійсно є. Тому що навіть у п'ятницю була складна ситуація, тому Укренерго дало команду щодо обмеження постачання для деяких промислових підприємств. Але поки що населення це не відчуло. Наступного тижня очікується підвищення температури – тому зросте споживання електрики. Тому є ризик, що ми зможемо повернутися на якийсь час до планових відключень для населення. Але це не означає, що 100% так відбудеться», – каже експерт.

На його думку, для того, щоб уникнути відключень, потрібно використовувати максимальні спроможності імпорту. Бо зараз вони використовуються десь на 50-60%, каже Омельченко.

Також він закликає українців пам'ятати про енергоощадливість та не вмикати потужні електроприлади у години-пік.

Омельченко вважає, що цей тиждень для енергосистеми буде складним. Але через тиждень, коли температура знизиться, стане дещо легше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів