Поділитись:

38-річна китаянка переїхала жити до будинку літніх людей задля насолоди

Неділя, 11 серпня 2024, 03:45
38-річна китаянка переїхала жити до будинку літніх людей задля насолоди

У Китаї 38-річна жінка переїхала до будинку для літніх людей, вирішивши відчути життя «старої людини».

Сценаристка на прізвище Ян пояснила, що після місячної госпіталізації минулого року внаслідок виснаження вона почала переосмислювати своє життя. Жінка 11 років пропрацювала в Пекіні, далеко від рідного міста та родини. Довгий робочий день і ночі без сну вплинули на стан її здоров'я, пише ТСН.

Бажаючи тихого і спокійного місця, де вона могла б сповільнитися і відновитися, вона вирішила жити в будинку для літніх людей, щоб насолоджуватися більш повільним темпом життя.

Батьки Ян вже померли і після госпіталізації брати та сестри запросили її пожити з ними у рідному місті. Втім, вона відмовилася.

«У моєму стані мені було б не до душі жити з ними, тому що мені довелося б рано вставати щодня. Через слабкий психічний стан я також легко прокидалася від будь-якого шуму», — сказала Ян.

Натомість вона звернула свій погляд на будинок для літніх людей, зацікавлена впорядкованим способом життя, простою їжею та медичним наглядом, доступним на місці.

Плата за проживання у розмірі 2000 юанів (370 доларів США) забезпечила їй кімнату та харчування на місяць у будинку для літніх людей, який складався з п'яти багатоквартирних будинків. Він розташований поруч із фруктовим садом, пишною зеленню, а також фермою з тваринами, такими як павичі та олені, що блукають територією.

Для Ян цей досвід був схожий на проживання в кондомініумі з безліччю зручностей. У результаті вона залишилася на три місяці. Спершу вона думала, що жити там буде нудно і вона просто лежатиме на ліжку. Однак Ян зрозуміла, що її досвід був доволі цікавим. Вона виявила веселий та енергійний бік життя літніх мешканців будинку, які з радістю долучаються до різноманітних заходів.

Багато хто також хотів спілкуватися, щоб поговорити і поділитися історіями зі своєї молодості. Їхня енергія дала їй почуття наснаги. Це також надихнуло її на документування та знімання життя понад сотню людей літнього віку, які живуть у цьому будинку.

«Я хочу показати всім, що таке спільнота людей похилого віку насправді», — сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів