Поділитись:

Що ж взяти із собою, якщо ви збираєтесь в подорож із «хвостиком»

Неділя, 11 серпня 2024, 02:34
Що ж взяти із собою, якщо ви збираєтесь в подорож із «хвостиком»

Поїздка кудись з песиком — це майже те саме, що з дитиною, і вашому другу необхідно підготувати його власний багаж, пише ТСН.

Тож, що необхідно взяти з собою у дорогу, якщо ви вирішили поїхати у подорож зі своїм чотирилапим другом:

  • Обов’язково візьміть ветпаспорт тварини з даними про чинні щеплення й обробку від паразитів. Якщо ви вирушаєте за кордон, почніть готуватися заздалегідь і переконайтеся, що паспорт вашого песика має міжнародний формат, а сам він чипований.
  • Якщо ваша подорож буде не власним авто, то необхідно дізнатися й уточнити всі правила перевезення та проїзду собаки, щоб певні моменти не стали для вас несподіванкою (нашийник, намордник, повідець, переноска, пелюшки тощо).
  • Їжа — ви маєте обов’язково про неї попіклуватися. Візьміть із собою необхідний запас корму, щоб після прибуття на місце ви не бігали у його пошуках, адже в тій місцевості його може просто не бути, а собака відчує стрес від переходу на інший.
  • Майте із собою достатню кількість води та візьміть поїлку. Песика краще поїти бутильованою водою, адже хімічний склад води у новому місці може відрізнятися від вашого рідного і, щоб потім ваш собака не мав проблем із розладом кишківника, краще не давати йому воду з-під крана.
  • Смаколики – це одне з найважливішого! Адже завдяки ним ви зможете заспокоїти та відволікти свого песика.
  • У новому місці легше загубитися, тому подумайте кілька разів, перш ніж відпускати собаку з повідця. Навіть якщо ви не збираєтеся цього робити, трапитися може будь-що і важливо, щоб ваш собака постійно носив адресник з вашим номером телефону у міжнародному форматі. А ще краще додати до амуніції GPS-трекер чи AirTag, щоб ви самостійно могли відстежувати переміщення чотирилапого мандрівника.
  • Також не забувайте про безпеку у власній машині, попіклуйтеся про пасок безпеки для собак.
  • Аптечка — вона необхідна не лише людям, але й тваринкам. У вас мають бути препарати першої допомоги для песика, оскільки якщо щось трапиться, пошук не те що гарного, а просто ветеринара може зайняти чималий час. Плюс, якщо ви їдете на природу, потурбуйтеся про захист від комах.

Під час ухвалення рішення про подорож з собакою вибирайте те, що є найбезпечнішим і найзручнішим для вашого друга. Пам’ятайте, що під час подорожі ваш песик потребуватиме, певно, ще більше уваги, ніж вдома, і ви маєте його нею забезпечити та не забувайте про всі правила вище — і ваша подорож стане незабутньою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів