Білорусь перекидає додаткові сили до кордону з Україною

Субота, 10 серпня 2024, 16:08

Білорусь після повідомлень, що в небі збили українські повітряні цілі, вирішила посилити війська на Гомельському і Мозирському напрямках, що біля кордону з Україною. Зокрема, туди перемістили РСЗВ «Полонез» та «Іскандер».

Про це сказав на брифінгу міністр оборони Білорусі Віктор Хрєнін, – повідомляє Суспільне.

Міністр підтвердив те, що раніше говорив самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко, а саме – що Білорусь збила кілька повітряних цілей, які зайшли з території України.

«З огляду на обставини в Україні, а також у Курській області росії, гловнокомандувач Збройних сил віддав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках з метою реагування на будь-які можливі провокації», – заявив Хрєнін.

В ці регіони підтягнуться білоруські військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, зокрема реактивні системи залпового вогню «Полонез» і комплекси «Іскандер». Також міністерство здійснило нарощування сил і засобів зенітно-ракетних військ, радіотехнічних військ та авіації, додав Хрєнін.

На таке рішення Міноборони Білорусі відреагував керівник Центру протидії дезінформації Ради нацбезпеки та оборони України Андрій Коваленко. За його словами, стягування зброї Білорусі – це «спроба допомогти» лідеру кремля володимиру путіну і відволікти увагу українського командування на той напрямок.

10 серпня вранці лукашенко під час своєї робочої поїздки в Шкловський район розповів, що напередодні о 18:10 сили військово-повітряних сил і військ ППО Білорусі було переведено в підвищену бойову готовність – це близько десятка РСЗВ, ППО, літаки та вертоліт армії Білорусі. Україна нібито порушила повітряний простір країни на східному напрямку, у Костюковичському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: