На Волині ухилянту з Дніпропетровщини на рік обмежили волю

П'ятниця, 09 серпня 2024, 14:41

На Волині судили 32-річного жителя Дніпропетровщини за спробу виїхати у Польщу з підробленими документами.

Про це у п'ятницю, 9 серпня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Любомльського відділу Ковельської окружної прокуратури суд визнав 32-річного жителя міста Дніпро Дніпропетровської області винуватим у пособництві в підробленні офіційних документів і використання завідомо підроблених документів задля незаконного перетину державного кордону України (ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України)», – йдеться у дописі.

Чоловік призовного віку, не маючи законних підстав для звільнення від військового обов’язку, аби виїхати в період дії правового режиму воєнного стану у Республіку Польща, замовив невстановленій особі виготовлення підроблених документів, згідно з якими він визнаний непридатним до військової служби та виключений з військового обліку.

19 січня 2024 року він надав ці документи прикордонникам у пункті пропуску «Ягодин». Однак перетнути кордон чоловіку не вдалося.

Попри визнання вини та щире каяття обвинуваченого, суд, врахувавши те, що злочин вчинений в умовах воєнного стану задля уникнення мобілізації, призначив йому покарання у виді одного року обмеження волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: