Поділитись:

Пентагон про події на Курщині: Це відповідає політиці США

П'ятниця, 09 серпня 2024, 09:31
Пентагон про події на Курщині: Це відповідає політиці США

У Пентагоні заявили, що просування України у Курській області узгоджується з політикою США, але додали, що і далі не підтримують далекобійні удари по території Росії.

Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, повідомляє «Європейська правда».

Її запитали, чи узгоджується операція України у Курській області з уявленнями Сполучених Штатів про те, що Україна може і що не може робити з американською зброєю.

«Так, це так. Це відповідає нашій політиці, і ми з самого початку підтримували Україну в її прагненні захистити себе від нападів, які відбуваються через кордон, і від перехресних обстрілів. Таким чином, вони вживають заходів для захисту від атак, які надходять з регіону, що відповідає політиці США, де вони можуть використовувати нашу зброю, наші системи, наші можливості», – заявила Сінгх.

Вона, однак, додала, що США не підтримують далекобійні удари по Росії.

«Ми не підтримуємо дальні атаки (на Росію). Ми говорили про це з самого початку. Я не збираюся малювати для вас кругову карту, де вони можуть і де не можуть завдавати ударів, але ми були дуже чіткі з українцями», – сказала представниця Пентагону.

Вона наголосила, що, оскільки російські атаки відбуваються через кордон, українці повинні мати можливість відповісти на них.

«І тому ви бачите деякі з цих транскордонних контрвогневих заходів, які вони можуть здійснювати поблизу кордону України», – зазначила Сінгх.

Зауважимо, українська сторона події в Курській області наразі офіційно не коментувала. Проте головнокомандувач Олександр Сирський опублікував фото «у вихідному районі», а президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні сказав, що отримав від нього три «результативні» доповіді і вони «саме такі, які потрібні нашій державі зараз».

Він також сказав, що Україна «не вибирала досягати цілей у війні», але Росія прийшла з війною і «повинна відчувати, що нею зроблене». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів