Чоловік скинув 45 кг і зберіг вагу, виконавши дві прості зміни способу життя

П'ятниця, 09 серпня 2024, 02:31

28-річний американець Ксав'є завжди боровся зі своєю вагою і провів багато років, випробовуючи химерні дієти, які лише погіршили його нездорові стосунки з їжею. У старших класах він схуд на 45 кілограмів, проте потім знову набрав вагу до 127.

Про це пише УНІАН.

У 2021 році він вирішив знову почати шлях до зниження ваги. Приблизно за дев'ять місяців він скинув 39 кілограмів, а ще за кілька місяців, після того як зробив перерву в схудненні, - ще 6.

Як розповів чоловік в коментарі Business Insider, йому вдалося схуднути, відмовившись від фастфуду і приготувавши більш здорові версії своїх улюблених страв. Завдяки цьому він увійшов у стан природного дефіциту калорій.

"При цьому він намагався не демонізувати конкретні продукти і не виключати цілі групи продуктів, оскільки знав, що це нереально і шкідливо для здоров'я. Натомість він їв більш калорійні продукти в міру, замінював їх менш калорійними, наприклад, використовував сир із низьким вмістом жиру, і вибирав продукти, які давали йому змогу довше почуватися ситим, наприклад, макарони з високим вмістом білка", - зазначає видання.

Він також записався в тренажерний зал і почав займатися шість днів на тиждень. Його тренування складалися з 30 хвилин кардіо чотири рази на тиждень і важкої атлетики шість днів на тиждень.

За кілька місяців Ксав'є скинув близько 50 фунтів, після чого його прогрес зупинився. Після цього він почав стежити за калоріями. Він використовував застосунок для відстеження харчування і ваги, щоб обчислити кількість калорій, необхідних для підтримки ваги, і вираховував від 10 до 20%, щоб розрахувати, скільки йому потрібно їсти, щоб схуднути.

Підтримка ваги - чоловік поділився лайфхаками

Тепер, коли він підтримує свою вагу і не намагається схуднути, Ксав'є займається менше, але все одно намагається робити 30 хвилин кардіо на день, навіть якщо це коротка прогулянка парком. Він також, як і раніше, багато готує і тепер інтуїтивно знає, скільки він може з'їсти, щоб не набрати вагу, але не зациклюється на цьому.

Ці звички стали частиною його способу життя, що допомогло йому підтримувати зниження ваги протягом двох років. У нього бувають "дні обману", і у відпустці він їсть усе, що хоче, не відчуваючи почуття провини, бо знає, що повернеться додому до здорового способу життя.

Але він підкреслив, що для того, щоб досягти цієї стадії, йому знадобився час і зусилля. "Це спосіб життя, а не дієта, і я думаю, що для того, щоб зрозуміти це, потрібна практика", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: