Збитки на мільйони: на Волині двоє херсонців крали навігаційне обладнання з тракторів (фото)

Четвер, 08 серпня 2024, 15:50

Волинські оперативники встановили зловмисників, які викрадали дороге обладнання до сільськогосподарської техніки.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Злочини зловмисники скоїли у травні-червні цього року на території Волинської області, зокрема у селі Борохів та Секунь. Вони проникали у кабіни тракторів та викрадали звідти навігаційне обладнання й антени. Сума завданих збитків підприємствам сягнула близько двох мільйонів гривень.

Волинські оперативники спільно з відділом кримінального аналізу опрацювали величезний масив інформації, зібрали речові докази та слідову інформацію на територіях, де були скоєні правопорушення. Поліцейські встановили зловмисників й відстежили рух їхніх транспортних засобів.

Одного із фігурантів, 40-річного уродженця Херсонської області, спіймали учора, 7 серпня, на гарячому – під час збуту викраденого. В його автомобілі правоохоронці виявили та вилучили викрадене обладнання. Встановлено, що прилади він намагався реалізувати за ціну нижче ринкової.

Його ж спільник, 38-річний мешканець Херсонщини, нині перебуває за ґратами за скоєння розбою на Київщині.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч.5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури одному зі зловмисників оголошено про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: