Фрази, які свідчать про пасивну агресію

Четвер, 08 серпня 2024, 05:22

Фахівці виділили фрази, які зазвичай використовують пасивно-агресивні люди, щоб підірвати вашу впевненість у собі, пише УНІАН.

«Ти занадто чутливий».

Коли хтось каже вам, що ви занадто чутливі, може здатися, що він просто констатує своє спостереження. Але не обманюйте себе. Ця фраза часто використовується, щоб відмахнутися від ваших почуттів і змусити вас засумніватися у своїх емоційних реакціях.

«Я просто пожартував».

Використовується як маскування для образливих коментарів. Це пасивно-агресивний спосіб принизити вас, а потім перекласти на вас провину за те, що ви не змогли зрозуміти "жарт".

«Якби я був на твоєму місці...».

Ця фраза неявно має на увазі, що вони знають краще за вас. Що їхня точка зору або спосіб розв'язання проблем кращий. І це може стати справжнім ударом по вашій упевненості.

«Не сприймай це на свій рахунок».

Цю фразу часто використовують, щоб пом'якшити удар критики або негативних відгуків. Людина, по суті, дає собі свободу говорити образливі речі, не замислюючись про те, як це вплине на вас. Це спосіб зняти з себе будь-яку провину або відповідальність за свої слова чи дії.

«Без образ, але...».

Занадто поширена прелюдія до чогось, що, ймовірно, буде образливим.

«Ти не зрозумієш».

Коли хтось використовує цю фразу, він намагається тримати вас на відстані, щоб ви почувалися гірше. Їхня нездатність ефективно спілкуватися або небажання ділитися не визначають вашу цінність або вашу здатність розуміти.

«Це всього лише твоя уява».

Ця фраза дійсно може підірвати вашу впевненість. Це ставить під сумнів вашу реальність і змушує вас сумніватися у своєму сприйнятті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: