Поділитись:

❗У луцьких фонтанах не можна купатися дітям (фото)

Середа, 07 серпня 2024, 16:22
❗У луцьких фонтанах не можна купатися дітям (фото)

Фонтани у Луцьку не призначені для купання. Адже першочергова їхня функція – милувати око. Тому використовувати їх як мініводойму не зовсім хороша ідея.

Про це у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповів очільник КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Вже не раз ми помічали малих лучан у фонтанах. Хтось просто мочив ноги, а хто – плавав. Проте були й випадки, коли діти тамували спрагу водою з фонтана. Але так краще не робити, бо ж вода там застоюється й має інші домішки.

«Це об'єкти благоустрою, якими, скажімо, треба милуватися, перебувати біля них для освіжаючого ефекту. Але є реальність. Ніхто дитині не заборонить туди лізти. Наприклад, фонтан на Театральному майдані – це вже як «мекка». Є люди, які не можуть кудись поїхати, зони для купання теж обмежені. Ми зі свого боку теж на це реагуємо шляхом максимального та оперативного догляду – часта зміна води, додаткове хлорування, промивка, чистка фонтанів. Ми раз в тиждень, особливо, коли була спека, воду просто за ніч змінювали. Щоб вона була максимально безпечна. Ми розуміємо, що сотню дітей, які прибіжать і будуть пхати ноги у фонтан, ніхто не стримає», – пояснив Гуменюк.

Діти купаються у фонтані навпроти головного корпусу ВНУДіти купаються у фонтані навпроти головного корпусу ВНУ

Він додав, що повноважень заборонити чи банально діставати дітей з фонтанів у них немає. Разом з тим наголосив: у фонтанах купатися не варто.

Нагадаємо: у Луцьку знайшли причину постійних підтоплень вулиць під час проливних дощів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів