Поділитись:

У Луцька з Боратином віднині одна труба на двох

Середа, 07 серпня 2024, 12:45
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Луцьк та Боратин підписали меморандум про співпрацю у сфері управління мережами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення міста Луцька.

Про це повідомив міський голова.

«Нещодавно ми ухвалили рішення про мораторій на видачу технічних умов на підключення до водопостачання та водовідведення з інших громад. Адже наше місто постійно працює над модернізацією КП “Луцькводоканал” -. оновленням обладнання, впровадженням нових технологій, проєктів з енергозбереження, щоб водопостачання було стабільним та покращувалась якість води. І все це потребує серйозного фінансового ресурсу», – йдеться у дописі.

Луцьк тривалий час мав діалог з Боратинською громадою, адже вони мають намір каналізувати окремі села та здійснювати централізоване водопостачання. Тож домовились про підписання міжмуніципального договору про співпрацю. Цим їм дали можливість підключатись до луцьких мереж водопостачання та водовідведення. Своєю чергою, вони інвестують кошти в обладнання на підприємстві «Луцькводоканал».

Домовились про 30 мільйонів гривень, які будуть проінвестовані в найближчі п’ять років. 15 мільйонів гривень з цих коштів буде проінвестовано в підприємство в цьому році. Це дасть можливість оновити обладнання та зробити якіснішою послугу й адаптувати весь процес водопостачання та водовідведення для надання можливості Боратинській громаді користуватись цими послугами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів