У Луцьку запрацював реабілітаційний центр для військових мережі Recovery Пінчуків (фото)

Середа, 07 серпня 2024, 13:35

У Луцьку на базі Волинської обласної лікарні розпочав роботу реабілітаційний центр для поранених військових мережі Recovery Віктора Пінчука та його дружини Олени.

Про це повідомила пресслужба реабілітаційного центру.

Це вже 13-й центр мережі Recovery, яку заснували Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони.

За допомогою надсучасного обладнання мультидисциплінарна команда цього закладу зможе щороку надавати безоплатну допомогу понад 1 500 військовим. Безоплатні послуги з реабілітації тут зможуть отримувати одночасно 50 військових, які були поранені під час ведення бойових дій. 

У лікувально-реабілітаційній зоні луцького центру Recovery створена велика зала фізичної реабілітації, по дві зали індивідуальних занять, масажу та асистивних технологій, а також кабінети ерготерапії, фізіотерапії, магнітотерапії, лазерної терапії, психологічного розвантаження, ординаторську, зону відпочинку (їдальню) та кабінети фахівців мультидисциплінарної команди центру. 

Зали фізичної реабілітації оснащені обладнанням з віртуальною реальністю, яке забезпечує зворотний зв’язок з пацієнтом. Для військових тут розробляються завдання-орієнтовані гейміфіковані тренування, які підвищують їхню мотивацію до відновлення. Інтенсивні заняття, як результат, пришвидшують відновлення воїнів. 

«Відтепер, маючи надсучасне обладнання, ми зможемо реабілітувати наших воїнів на високотехнологічному рівні відповідно до світових стандартів. Для Волині відкриття такого інноваційного центру мережі Recovery – це потужний внесок у відновлення здоров'я захисників та захисниць України», – зазначив завідувач луцького реабілітаційного центру Тарас Ікало.

Палатне відділення закладу розраховане на 50 ліжко-місць. Усі кімнати облаштовані функціональними меблями, а також інклюзивними вбиральнями та душовими. Також тут розташовані: сестринський пост, маніпуляційна, перев’язувальна, процедурна, зона відпочинку, кімнати для персоналу та службові приміщення. Для паралельних тренувань з відновлення навичок ходи в цьому крилі розміщено додатковий стельовий підйомник.

Мультидисциплінарні команди лікарів у центрах складаються з фахівців з фізичної реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, масажистів, асистентів, терапевтів мови та мовлення і психологів. Завдяки високотехнологічному обладнанню та кваліфікації вони надають якісну, доступну й доказову реабілітаційну допомогу українським захисникам і захисницям. 

Окрім Луцька, сьогодні реабілітаційні центри Recovery надають безоплатні послуги у Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Черкасах, Полтаві, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і на Дніпровщині (три заклади). Загалом у центрах національної мережі реабілітаційну допомогу отримали вже 13 000 пацієнтів. У планах засновників проєкту Віктора та Олени Пінчуків – розширити мережу щонайменше до 18 інноваційних реабілітаційних центрів, де щороку зможуть відновлюватися близько 25 тисяч військових.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: