Скільки коштує риба на Світязі (фото)

Автор: Ольга Зейлик |
Середа, 07 серпня 2024, 12:34

Озеро Світязь відоме не лише своєю кришталево чистою водою та мальовничими краєвидами, але й багатими рибним світом. Відпочивальники  насолоджуються в'яленою, печеною та копченою рибою, яка є справжнім делікатесом цього регіону.

На Шацьких озерах нині – розпал сезону. Серед головних гастрономічних «фішок» тут – не лише легендарні пончики.

Рибу тут сушать, коптять і навіть печуть на сіні у печі. Про пончики ми уже вам розповідали, а от рибу ще не показували. Журналісти сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» пройшлися місцевим ринком у пошуках чогось смачненького.

Сушена (в'ялена)

Завдяки природному середовищу та чистоті вод Світязя, в'ялена риба має неповторний смак. Найчастіше тут сушать окуня, ляща та щуку.

В'ялену рибку тут можна купити від 20 гривень за штучку. В'язочки окунів коштують по 110-120 гривень. Лящі, які ми знайшли, були в межах 60-150 грн.

 

Копчена

Ще більший вибір тут копченої риби. Звісно найпопулярнішими є сомики. Їх полюбляють за смак, невелику кількість кісток і зручність чищення. Ціни від 10-15 гривень за маленького сомика і до 60-70 за велику копчену рибину. 

Також тут продають щуку, окунів, лящів, судаків та линків. Останніх придбати можна від 25-40 грн за невелику рибину. Більші ж продають по 120-140 гривень.

   

Печена у печі

Випечена рибка, яка смачно хмумтить разом з кісточками. Місцеві кажуть, що вона дійсно печеться у печах на сіні. Змоги то перевірити у нас не було, проте була змога спробувати і це дуууже смачно!

Для цього методу беруть переважно плотву і краснопірку. Ціни – 10-40 грн за штучку.

 

Де скуштувати та придбати

Місцеву в'ялену та копчену рибу можна знайти на ринках та у невеликих крамницях поблизу озера. Місцеві жителі часто продають рибу, приготовану за власними рецептами. На ринку в селі Світязь можна придбати свіжу рибу безпосередньо від рибалок.

Для відвідувачів озера Світязь, місцева в'ялена та копчена риба стане чудовим доповненням до відпочинку, дозволяючи відчути справжній смак волинської кухні.

 

А минулорічні ціни на рибку можна переглянути тут.

Нагадаємо: показали атмосферні фото неймовірних краєвидів Світязя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: