Поділитись:

В усіх підрозділах ЗСУ створять патронатні служби для військових та їхніх родин

Вівторок, 06 серпня 2024, 22:15
В усіх підрозділах ЗСУ створять патронатні служби для військових та їхніх родин

В усіх бойових бригадах Збройних сил України запровадять штатні патронатні служби, які допомагатимуть членам родин загиблих (померлих), зниклих безвісти та полонених військовослужбовців.

Про це пише УП.Життя.

Рішення про створення служб ухвалив Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, повідомляє Генеральний штаб.

Особливості організації їхньої діяльності затвердили в Концепції впровадження соціального супроводу військовослужбовців та членів їхніх сімей у системі цивільно-військового співробітництва ЗСУ.

Патронатні служби, як інформує "Суспільне", діятимуть з 1 жовтня 2024 року в усіх підрозділах ЗСУ і займатимуться:

  • загальним інформуванням;
  • супроводом поранених у закладах охорони здоров’я;
  • координацією та забезпеченням зв’язку із сім’ями полонених, зниклих безвісти чи загиблих (померлих).

"Відповідні підрозділи будуть розгорнуті в складі вже діючих штатних підрозділів цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, які мають окрему структуру та вертикаль на всіх рівнях військового управління", – заявив начальник Центрального управління цивільно-військового співробітництва Олександр Кутков.

Очікується, що до складу співробітників новоутворених служб увійдуть військовослужбовці ЗСУ, які повернулися з полону, отримали травми або за станом здоров’я не можуть брати участь у введенні бойових дій.

Також працівниками служб будуть фахівці, які надаватимуть підтримку з медичного, фінансового, кадрового, психологічного напрямку чи зв’язків з громадськістю.

"Робота служби патронації неймовірно важлива не тільки для поранених захисників та сімей військовослужбовців, але й для усієї бригади. Бо наші оборонці знають, що ні вони, ні сім'ї не залишаться самі, і це підвищує моральний бойовий дух загалом бригади", – додала представниця 3 штурмової бригади старший лейтенант Олена Толкачова.

Надрукувати
мітки:
коментарів