Поділитись:

Працьовиті, як бджілки: 6 порід собак, які не люблять сидіти без діла

Середа, 07 серпня 2024, 03:37
Працьовиті, як бджілки: 6 порід собак, які не люблять сидіти без діла

Собаки приносять у наше життя багато радості, проте вони здатні на більше, ніж просто бігати, гратися та збирати палиці. Так, собаки можуть допомагати людям з обмеженими можливостями, знаходити зниклих людей, винюхувати наркотики та вибухівку.

І, як пише Paradepets, є породи, які люблять працювати трохи більше, ніж інші, – передає УНІАН.

1. Лабрадори відомі як розумні та доброзичливі собаки. Вони супроводжують людей зі слабким зором, допомагають тим, у кого проблеми з пересуванням, а деякі з них можуть виявити низький рівень цукру в крові завдяки своєму відмінному нюху.

Якщо ваш лабрадор не є службовою собакою, ви можете спробувати тренування на спритність (наприклад, біг або стрибки), а також просунуті дресирування.

2. Німецькі вівчарки - одна з найбільш різнобічних і талановитих порід. Вони несуть службу в поліції, армії та інших силових структурах по всьому світу. Ці собаки надзвичайно витривалі та дуже віддані. Деякі німецькі вівчарки навчені пошуково-рятувальним операціям, виявленню наркотиків, а також можуть служити як терапевтичні собаки. Це розумна порода, що швидко навчається, яка любить працювати і займатися справами, в яких є певна логіка. Структуроване середовище, де у них є повноцінна робота, зробить цих собак щасливими.

3. Бордер-коллі вважаються Ейнштейнами собачого світу. Вони постійно перебувають у русі, готові та хочуть вчитися. Однак через це їм потрібна постійна стимуляція. Розгляньте такі види діяльності, як випробування з випасання овець або комплексні тренування.

4. Золотисті ретривери - найкраща порода, коли мова заходить про універсальність і дружелюбність. Вони ідеально підходять для ролі собак-поводирів, собак-терапевтів і навіть пошуково-рятувальних служб. Вони добре піддаються дресируванню і з задоволенням беруть участь у різних заходах. Щоб залишатися щасливими, вони потребують хорошої комбінації розумової та фізичної стимуляції, тому вони люблять працювати, щоб допомогти своїм людям!

Залучення їх до таких занять, як дресирування на слухняність або пошуково-рятувальні роботи, може стати чудовим способом розважити їх і самим залишатися активними.

5. Бельгійський малінуа - це "морські піхотинці" в собачому світі. Вони навіть частіше служать патрульними собаками або шукачами наркотиків і бомб, ніж компаньйонами людини. Вони набагато більш зосереджені, ніж лабрадори, і без діла можуть стати дуже нервовими.

Їхні господарі повинні забезпечити їм дуже потужні заняття, чи то комплексні тренування на витривалість, чи то просунуті тренування зі слухняності. Навколишнє середовище для цих собак має бути дуже структурованим і чітким.

6. Австралійські вівчарки - неймовірно універсальні і можуть виконувати найрізноманітніші функції. Вони люблять працювати на фермах, брати участь у змаганнях і служити в якості собак-терапевтів. Загалом собаки цієї породи дуже розумні й потребують постійної розумової та фізичної стимуляції. Без роботи їм може стати нудно, і в них можуть виникнути проблеми з поведінкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів