Поділитись:

Матері загиблого сержанта Миколи Мялковського з Луцька вручили посмертну нагороду сина

Понеділок, 05 серпня 2024, 22:29
Матері загиблого сержанта Миколи Мялковського з Луцька вручили посмертну нагороду сина

Матері загиблого лучанина Миколи Мялковського Тетяні Мялковській вручили посмертну нагороду сина — орден «За мужність» III ступеня.

Про це лучанка повідомила на своїй Facebook-сторінці, – передає Суспільне.

«Я пишаюся, що ти зробив такий гідний вчинок: не сховався, не зупинився, а прийняв чоловіче рішення. Пишаюся всім серцем, та не можу пробачити собі, що не вберегла. Прости мене, сину мій Миколка, що так мало ми були разом в цьому житті», — написала Тетяна у соцмережі.

Указом президента України від 23 квітня 2024 року лучанина Миколу Мялковського посмертно нагородили орденом "За мужність" III ступеня за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, та самовіддане виконання військового обов’язку.

Матері загиблого сержанта Миколи Мялковського з Луцька вручили посмертну нагороду сина 

Микола Мялковський родом із Луцька, навчався в Острозькій академії та Католицькому університеті Любліна. До великої війни працював у департаменті стратегії та підприємництва мерії міста Любліна в Польщі. З початком збройного вторгнення РФ в Україну Микола повернувся в Україну та приєднався до війська.

Загинув лучанин 4 грудня 2023 року на Лиманському напрямку внаслідок влучання російського дрона. Молодшому сержанту було 28 років. Поховали захисника 8 грудня 2023 року на міському кладовищі у селі Гаразджа Луцького району.

У квітні 2024 року вулицю Крилова в Луцьку перейменували на честь загиблого захисника. В пам'ять про полеглого сина лучанка Тетяна Мялковська відкрила однойменний благодійний фонд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів