Міноборони виявило три клони застосунку «Резерв+»

Понеділок, 05 серпня 2024, 10:17

Фахівці з кібербезпеки Міністерства оборони України виявили три підробки вебзастосунка «Резерв+».

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко, пише «Укпінформ».

«Центр реагування кіберінцидентів Міністерства оборони виявив три підробні вебзастосунки Резерв+. Сайти були виявлені на етапі створення, розсилка ще не почалася. Ми встигли вчасно. Наші спеціалісти виявили цю загрозу, і ми дуже оперативно вирішили повідомити про неї нашим громадянам, щоб люди не втрачали пильність і знали, як розпізнати цю підробку», – сказала Черногоренко.

За її словами, головна ознака підробного сайту – вебадреса, яка схожа на реальну, але з невеликими відмінностями.

«Користувачам, насамперед, варто звернути увагу на адресний рядок. Резерв+ завантажується за офіційним посиланням з ім'ям mod.gov.ua. Там є лінк на застосунок в App store і Google play market. І ми наполегливо радимо не переходити за посиланнями, що імітують цю назву, але закінчуються на інші додаткові імена типу top, websate, org тощо. При завантаженні застосунку просимо перевіряти, що розробником є саме Міністерство оборони України», –– додала заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій.

Вона зазначила, що псевдосайти створюють для того, щоб збирати персональні дані українських військовозобов'язаних, використовувати для можливих атак або використовувати в інформаційно-психологічних операціях ворога, щоб дискредитувати роботу Міністерства оборони України. Також станом на тепер це декілька клонованих сайтів, які ще масово не розсилалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: