Волинянина разом з групою втікачів зловили на кордоні з Угорщиною (фото)

Понеділок, 05 серпня 2024, 09:17

Поблизу кордону з Угорщиною прикордонники зупинили групу порушників з провідником, серед втікачів був і мешканець Волинської області.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Групу порушників кордону та їх провідника зупинили ввечері у суботу, 3 серпня, на кордоні з Угорщиною прикордонники Мукачівського загону у ході реалізації інформації, що надійшла від співробітників оперативно-розшукового відділу «Дякове».

Перевіряючи наявну інформацію щодо ймовірної протиправної діяльності прикордонний наряд виявив на околиці села Тисобикень десять чоловіків, які рухалися в бік державного рубежу.

Порушників затримали. П’ятеро з них є жителями Закарпаття, троє жителями Дніпропетровщини, ще двоє – з Київщини та Волині.

Оперативники з’ясували, що один із затриманих закарпатців є провідником, який за вказівкою організаторів незаконного переправлення мав завести решту чоловіків до місця, де ті мали б змогу незаконно потрапити до сусідньої країни. Кожен з порушників мав віддати за свою «мандрівку» від 8 до 10 тисяч доларів США.

За фактом виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ, прикордонники повідомили співробітників поліції.

На чоловіків склали протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП, справи скерували до суду.

Наразі оперативники загону встановлюють повне коло осіб, причетних до організації незаконного переправлення цієї групи чоловіків.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: