Поділитись:

Ярослава Магучіх – чемпіонка Олімпіади-2024 зі стрибків у висоту, Ірина Геращенко – із «бронзою»

Неділя, 04 серпня 2024, 22:32
Ярослава Магучіх – чемпіонка Олімпіади-2024 зі стрибків у висоту, Ірина Геращенко – із «бронзою»

Ярослава Магучіх стала новою олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту — посіла перше місце у фіналі Парижа-2024, в якому "бронзу" виборола інша легкоатлетка збірної України Ірина Геращенко.

Про це пише Суспільне.

Магучіх та Геращенко за підсумками кваліфікації пробилися до фіналу з числа трьох українок. Обидві "синьо-жовті" стрибунки перелетіли у відборі планку в 1.95 метра — чинній чемпіонці світу Магучіх це вдалося з двох стрибків.

У фіналі виступили 11 спортсменок. Не стартували в секторі дві стрибунки: через травму знялася зі змагань віцечемпіонка Європи Ангеліна Топич, не вийшла на медальний раунд і бразилійка Вальділея Мартінш.

Головну конкуренцію українкам у фіналі складали представниці Австралії: чемпіонка світу-2022 Елеанор Паттерсон та Нікола Оліслагерс — чинна віцечемпіонка Ігор, що випереджала Магучіх у фіналі Токіо-2020.

Як пройшов фінал стрибків у висоту?

  • Ірина Геращенко із першої спроби перелетла стартову планку в 1.86 метра. Ярослава Магучіх свій старт відклала — до позначки 1.91 м.
  • 191 см з одного стрибка подолали п'ять стрибунок: Магучіх та Геращенко впевнено перелетіли планку, що також підкорилася австралійкам Оліслагерс, Паттерсон, німкені Крістіні Гонзель.
  • Планка на висоті 1.95 метра захиталася під обома стрибунками Австралії. Із запасом бар'єр перелетіла Магучіх, вже згодом доєдналася до співвітчизниці Геращенко. Усього ж до наступної висоти переходили вісім атлеток.
  • 1.98 метра підкорилися лише двом стрибункам — Магучіх та Оліслагерс. Вперше у фіналі завалила планку Геращенко, яка не використала і дві наступні спроби — українка розділила третє місце з Паттерсон і здобула дебютну олімпійську "бронзу"!
  • Очна боротьба за "золото" між Магучіх та Оліслагерс розпочалася на висоті 2.00 метра. Уперед вийшла Ярослава — перелетіла планку з першої спроби, у той час як австралійка потребувала трьох стрибків, аби перейти на 2.02 м.
  • 2.02-метрову планку по два рази завалили обидві атлетки. Долю чемпіонства визначали вирішальні, треті стрибки: Оліслагерс свій не реалізувала — Магучіх уперше в кар'єрі стала олімпійською чемпіонкою!
  • Магучіх продовжила змагання на висоті 2.04 метра — двох сантиметрів українці бракувало до олімпійського рекорду 2004 року, — але свою єдину спробу не реалізувала і завершила чемпіонський фінал.

Олімпіада-2024. Стрибки у висоту — фінал

  • 1. Ярослава Магучіх (Україна) — 2.00 метра
  • 2. Нікола Оліслагерс (Австралія) — 2.00 м
  • 3. Ірина Геращенко (Україна) — 1.95 м
  • 3. Елеанор Паттерсон (Австралія) — 1.95 м
Надрукувати
мітки:
коментарів