Поділитись:

Як не набрати вагу під час відпустки: два головні лайфхаки від дієтолога

Понеділок, 05 серпня 2024, 03:59
Як не набрати вагу під час відпустки: два головні лайфхаки від дієтолога

З початком сезону літніх відпусток так і тягне відступити від звичної дієтичної дисципліни, але експерти попереджають, що надмірне захоплення їжею може не тільки зіпсувати вам поїздку через погане самопочуття, а й призвести до післявідпусткової депресії.

Експерт у галузі здоров'я кишківника дієтолог Кріс Дабберлі поділився з express.co.uk своїми головними порадами щодо дотримання дієти під час відпустки, – пише УНІАН.

За його словами, ключ до отримання задоволення від відпустки без шкоди для дієти - це баланс і помірність. Можна іноді побалувати себе, але не варто забувати про розміри порцій і за можливості обирати більш здорові страви.

"Обмежене в часі харчування - це корисний підхід до підтримки дієти під час відпустки. Пізній сніданок і більш ранній вечірній прийом їжі можуть сприяти зниженню ваги, поліпшенню настрою і підвищенню рівня енергії", - радить дієтолог.

Крім того, він радить багато ходити під час відпустки.

"Ходьба - це чудова форма фізичних вправ, яка дає змогу вам ближче познайомитися з навколишнім середовищем. За можливості добирайтеся до місць огляду визначних пам'яток пішки або на велосипеді".

Якщо у вашому готелі є шведський стіл, Дабберлі дав пораду, як впоратися зі спокусою і не переїдати.

"Важливо вибирати з розумом. Віддавайте перевагу більш здоровим варіантам сніданку, таким як яйця, омлет з овочами, грецький йогурт з ягодами і авокадо, що містять корисні жири. Уникайте висококалорійних страв, таких як випічка, пластівці та фруктові соки".

Що стосується алкоголю, він радить обирати червоне вино, а не інші алкогольні напої, і пити воду між алкогольними напоями для збереження водного балансу.

"Якщо у вас під рукою є запасні варіанти їжі, це допоможе вам не збитися зі шляху. Візьміть із собою в дорогу горіхи, насіння і свіжі фрукти для тривалих денних поїздок. Приготування сендвічів і салатів із місцевих продуктів також може стати здоровішою альтернативою харчуванню поза домом", - радить дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів