Зачахнуть без господаря: 10 порід собак, які ненавидять залишатися на самоті

Понеділок, 05 серпня 2024, 01:31

Деякі породи собак настільки не люблять самотність, що впадуть у депресію навіть за кілька годин без господаря.

Про це пише УНІАН.

За останні кілька років кількість власників собак б'є всі рекорди. Однак вибір породи чотирилапого друга дуже важливий, адже різні типи підходять людям із різним способом життя. Так, деякі породи собак не терплять, коли їх надовго залишають одних, - у них може виникнути тривога, пов'язана з розлукою.

Портал Scotsman склав список із 10 порід, яких не варто заводити, якщо ви збираєтеся залишати їх більш ніж на кілька годин на день.

1. Бішон фризе. Виведені як собаки-компаньйони, вони схильні до швидкої і міцної прихильності до однієї людини. Вони щасливі на колінах у господаря, але тривала розлука може викликати у них стрес і печаль.

2. Бордер-коллі - одна з найактивніших порід собак, виведена для того, щоб разом із господарем пасти овець. Завдяки високому рівню енергії та інтелекту вони потребують величезної кількості стимулів, а регулярна відсутність компанії швидко призведе до тривоги.

3. Угорська вижла - відомий як собака-липучка, оскільки міцно тримається за свого господаря. Ці собаки ненавидять, коли їх залишають одних навіть на короткий час.

4. Гаванський бішон. Як і бішон фрізе, це порода, створена для того, щоб бути ручним собакою і бажати спілкування з людиною понад усе. Якщо залишити їх на самоті надовго, це призведе до катастрофи.

5. Лабрадор-ретривер також не схильний до самотності. Якщо ваш лабрадор раптом почав гавкати і кусатися, можливо, вам потрібно проводити з ним більше часу.

6. Далматинець - ще одна порода "собак-липучок". Їх не слід залишати одних більш ніж на дві години. Якщо вони страждають від тривоги розлуки, ви дізнаєтеся про це, тому що вони будуть трощити все, що попадеться їм під руку.

7. Кокер-спанієль - люблячий сімейний улюбленець, але він особливо схильний до тривоги розлуки, якщо всі члени його сім'ї залишають дім в один і той самий час.

8. Австралійська вівчарка - ще одна активна робоча порода, але відсутність активності та компанії, як правило, змушує цих собак нудьгувати і тривожитися.

9. Німецька вівчарка. Вони можуть мати репутацію жорстких службових собак, але дуже міцно прив'язуються до своїх господарів і напрочуд чутливі. Якщо ви здійснювали з німецькою вівчаркою довгі прогулянки, то раптово припинивши їх, ви збентежите і засмутите свого вихованця.

10. Чихуахуа - ідеальні собаки для тих, хто живе у квартирах, але вони дуже не люблять залишатися самі. Чихуахуа, позбавлені людського товариства, можуть стати деструктивними або навіть агресивними, якщо їх залишити вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: